Banner

Buday Péter főz a diósgyőri utánpótlás részére

Szerző: Jáborcsik András | 2017-12-12 17:11:00

Magyarországon egyedülálló projektbe vágott a DVTK, a sportdietetikus által összeállított tápanyagtartalmat Buday Péter chef önti szó szerint fogyasztható formába annak érdekében, hogy ne csak tápláló, hanem ízletes is legyen az étel.

Buday Péter chef és csapata vette át a DVTK Edzőközpont konyhájának az üzemeltetését, ahol napról napra száz fiatal labdarúgók kap meleg ételt, és az első csapat tagjai is ott étkeznek.

- Egyetlen mondatban is össze tudom foglalni az elképzeléseimet: Miskolc gasztronómiai hagyományait a XXI. század egészséges étkezéséhez igazítva, és a versenysport szolgálatába állítva fogunk főzni a DVTK Edzőközpont konyháján - kezdte Buday Péter chef.

Emellett fontos szempont a költségek racionális szinten tartása, hiszen a minőség nem feltétlenül egyenértékű a méregdrágával. Meggyőződésem – és ez egybecseng a DVTK vezetői által megfogalmazott elvárással -, hogy lehetséges jó áron egészséges, modern étkeztetést biztosítani az utánpótlásban pallérozódó tehetségek számára.

- Világ életemben eredményes projektekben vettem részt, és szerettem az újdonságokat. A DVTK labdarúgói táplálkozásának megújítása is egy most induló, érdekes projekt, szerencsés vagyok, hogy részt vehetek benne. Abból indultunk ki, hogy a sikeres sportolók világszerte felismerték a tudatos táplálkozás fontosságát, ami igaz a nagy labdarúgó klubokra is. Ismereteim szerint hazánkban a csapatsportok közül elsők között indult el ebbe az irányba a DVTK.Buday Péter irányításával miskolci szakácsok főznek a DVTK utánpótlás és felnőtt labdarúgóinak, így a DVTK egyúttal munkahelyeket is teremt.

- A szakmai stáb igényei szerint az orvosi stáb táplálékbevitelre vonatkozó előírását betartva, színes, modern ételek várnak a labdarúgókra. Ennek érdekében szezonális, azaz friss, helyi, és kiváló minőségű alapanyagokat használunk, hiszen egy versenysportoló számára különösen fontos a tápérték. Miskolcon kezdjük az országban egyedülálló munkát, de a későbbiekben nyitottak vagyunk arra, hogy a DVTK partnerklubjainál, Egerben és Salgótarjánban nevelkedő fiatalok is megkóstolhassák a főztünket.

Buday Péter azt is elárulta, hogy elsősorban helyi ízekben gondolkodik, de a sok helyről érkező labdarúgók miatt mindenképpen úgy gondolja újra a fogásokat, hogy az mindenki számára ízletes legyen.

- De jóval többről beszélünk, mint arról, hogy más ételek lesznek az étteremben. A projekt fontos összetevője a labdarúgók oktatása, és ezúttal is hangsúlyozottan nem csak az első csapatról van szó, hanem az utánpótlásról is. Hiszen ha már fiatalkorban megtanulják, hogy egy reggelire gyorsan bekapott péksütemény nem elég, hanem zöldséget és salátát is kell fogyasztani, akkor profiként jobban bírja a szervezetük a terhelést. Tréningen fogom megmutatni nekik, hogy létezik olyan étel, ami íz és tápérték szempontjából egyaránt tökéletes.


Elolvasom a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>>


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

2017-12-14 13:50:50 Lila öves, Tag
Nagyon fontos a megfelelő táplálkozás. Örülök, hogy a klubnál ez is a helyére kerül lassan. Fernando is ettől döbbent le a legjobban egy interjúban, hogy a török edzőtáborban mindenki azt ehetett amit akart. Jár a pirospont! :)
14. KáGábor*
2017-12-14 08:31:05 Fekete öves, Veterán
Egyébként szerintem érdemes lenne megkérdezni azt a szurkolótársunkat, aki a DVTK színeiben versenyez testépítőként, vagy fitnessesként. Ő biztosan hosszasan tudna erről beszélni, már ha van rá igény.
13. zaphod |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2017-12-14 01:40:41 Fekete öves, Őstag
közel negyven évvel ezelőtti példáknak semmi relevanciája nincs. azóta a foci is, és a táplálkozástudomány is rengeteget fejlődött.
12. KáGábor* |Válasz erre: 11. Bobák Kornél
2017-12-13 22:51:20 Fekete öves, Veterán
Túlzottan én sem értek hozzá, de azért kérdeztem, mert pont az a 2 húsféle (hal, csirke) az alapja a sportolói étrendnek, amit említettél. Az energia tartalom valóban az alapja az egésznek, de nagyon nem mindegy, mivel visszük be. Elég csak beütni a google-be, hogy "fitness étrend", és teli lesz csirkével, hallal, rizzsel. Köretként a krumpli sem ideális, a tészta, kenyér, pékáru meg szinte teljesen felejtős. Főleg, ha túlsúly gondok vannak, márpedig voltak. Napi ötszöri étkezés, szigorú adagokkal, rengeteg (elsősorban nyers) zöldséggel.
11. Bobák Kornél* |Válasz erre: 10. KáGábor
2017-12-13 15:33:28 Fekete öves, Veterán
Nem vagyok dietetikus, nem értek a kajákhoz sem, főzni sem tudok. Csak kávét meg filteres teát. :) Én csak annyit tudok, hogy aki dolgozik - legyen az edzés, meccs - annak kell a kalória. No meg láttam a Kaiserslauternt a Szabó Géza által edzett csapatunk ellen. A mieink fizikailag erősnek mondottak voltak, azok meg mint 11 Daushvili. Oda-vissza vertek minket.
10. KáGábor* |Válasz erre: 7. Bobák Kornél
2017-12-13 10:08:11 Fekete öves, Veterán
Az attól függ, mit értesz "energia kaja" alatt.
9. Krapulax |Válasz erre: 7. Bobák Kornél
2017-12-13 09:31:47 Piros öves, Őstag
Tésztás Gyurit a konyhába, meheheheheh :))
2017-12-13 08:55:34 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Annak idején nagyon szerettem a "majd a Buday" című főzőműsort. Olyan beleéléssel és hitelesen adta elő, hogy már attól kedvet kapott az ember egy jó kajára. Biztos vagyok benne, hogy jó kezekben lesz a fiatalok étkeztetése. Az pedig plusz öröm, hogy helyi termelők alapanyagaiból, helyi szakácsok főznek majd.
7. Bobák Kornél* |Válasz erre: 6. KáGábor
2017-12-13 08:38:14 Fekete öves, Veterán
Valóban fontos kérdés, csak mintha kicsit túlzásba vinnék ezt az egészséges életmódot, meg táplálkozást. Lehet, hogy nagyon egészséges a csirke meg a hal, de attól még nem lesz kondi. Remélem, nem feledkeznek meg azért az "energia kajákról" sem. :)
6. KáGábor*
2017-12-13 08:30:23 Fekete öves, Veterán
Sokszor felmerült már itt a fórumon a sportolói táplálkozás kérdése, hogy vajon mennyire figyelnek oda rá. Nagyon jó dolognak ítélem meg, hogy az egészségen felül igyekeznek arra is figyelmet fordítani, hogy mindez ízletes is legyen.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...