Banner

Boros Gábor profi szerződést kapott

Szerző: Jáborcsik András | 2016-10-11 18:24:00

Hiába játszik már 4 éve a Diósgyőr színeiben, hiába lövi sorra a gólokat az NB3-as csapatban, 10 mérkőzésen szerzett 7 góljával 3. helyen áll a góllövőlistán, az idei bajnokságban nem léphetett még pályára a felnőtt csapatban Boros Gábor. Hiába lőtt emlékezetes győztes gólt Nyíregyházán a 2014/15-ös bajnokság utolsó fordulójában a 90. percben, miután Vitya a pályára küldte a találkozó 87. percében, mégsem bizonyíthatott újra, hiszen nem rendelkezett profi szerződéssel. A 2016/17-es bajnokságban ugyanis már csak profi szerződéssel bíró játékosok léphetnek pályára az OTP Bank Ligában. A hírek szerint az állt Boros szerződtetésének útjában, hogy szlovákiai nevelőegyesülete költségtérítést kért érte.

A dvtk.eu-n olvasható hír szerint végre lezárult a történet és Gábor profi szerződést kapott.

"Nagyon örülök, hogy végül profi szerződést tudunk adni Boros Gábornak - nyilatkozta Benczés Miklós sportigazgató. - Azzal eddig is tisztában voltunk, hogy tehetséges labdarúgó, aki egy emlékezetes győztes góllal mutatkozott be Nyíregyházán az élvonalban, és a tartalékcsapatban is ontja a gólokat, azonban az OTP Bank Liga idei kiírására megváltoztak a szabályok. Megszűnt az amatőr szerződés, csak profi szerződéssel lehet pályára lépni az NB I.-ben. Gabi felvidéki magyarként már négy éve Diósgyőrben nevelkedik, de hiába próbáltak korábban elődeim is profi szerződést kötni vele, képzési kártalanítás címén hatalmas összeget kellett volna fizetni szlovákiai klubjainak. Nagy köszönettel tartozunk Boros Gábor édesapjának, aki végül segített egy minden fél számára előnyös megegyezést aláírni, így Horváth Ferenc választási lehetősége nem csak támadó poszton bővül, hanem a bevethető, MLSZ által támogatott korú fiatal játékosok számában is."

Nagyon boldog vagyok, hiszen régóta húzódott az ügyem - mondta el Boros Gábor. - Nem volt könnyű időszak, hiszen már többször közel voltunk a megegyezéshez, de ezzel már nem szeretnék foglalkozni, előre tekintek, és még egyszer mondom, most nagyon boldog vagyok. Egyelőre apróbb célokat tűztem ki, amennyiben a szakmai stáb számít rám, minél több mérkőzésen szeretnék pályára lépni a felnőtt csapatban. Tervem minél több gólt rúgni az első osztályban, és mivel a tartalék csapatban is jól megy a játék, van önbizalmam, érzem, hogy jó formában vagyok. A 14-es számot választottam magamnak, hiszen ez nálunk családi kabala, édesapám is ezt a számot viselte.


A Nyíregyháza elleni mérkőzés összefoglalója:


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.