Banner

Bódog: Magyarországon nem csak játékosválságról lehet beszélni

Szerző: amigeleken.hu | 2017-11-21 11:16:00

„Lusták.”

„Nincs véleményem, olyan gyengék.” (Nem kötözködnénk, de akkor ez mi, ha nem vélemény...)

„Túlfizetettek, motiválatlanok, a többit hagyjuk.”


Csak néhányat szemezgettünk az oly könnyen elejtett ítéletek közül, melyek nagy általánosságban lefedik az országban jelenleg uralkodó vélekedést – egyben alighanem végletekig kimerítve a demagógia fogalmát.

Ezekkel találkoztak szemtől szembe a magyar foci szereplői: edző, játékos, szakértő, legenda.


Torghelle Sándor, az MTK csatára nem kertelt, szerinte kritikáknál a lényeg, hogy ki mondja. Ha nem olyan, akinek ad a véleményére, akkor „pont... nem érdekel” – válaszolta.

A Debrecen csapatkapitánya, Tőzsér Dániel felhívta a figyelmet néplelkünkre, miszerint vagy imádunk valakit vagy utálunk. A sikerekben fürdőzünk bárkivel, de a negatív beállítottság, a pesszimista, irigy voltunk azonnal utat tör, amint lehet. Külföldi karrierjében szerzett tapasztalatai azt igazolják, máshol sem feltétlen jobb a játék, de ahol 30-40 ezer ember ugrál egy szögletért, az teljesen más sport. A motiváció kapcsán pedig azt nem érti, hogy lehet egyik hétről a másikra azzal dobálózni, hogy annak hiánya a baj, miközben nincs focista a világon, aki ne a győzelemért lépne pályára. Aki nem így áll hozzá, az akkor „mondja azt, hogy fáj a hasa és nincs kedve”.


A Diósgyőrt irányító Bódog Tamás más szemmel viszonyult az elhangzottakhoz, mert rengeteg hiányosságot lát. Mikor hazajött dolgozni, például szemet szúrt neki, hogy a játékosok zöme: „Hogy mondjam... dagi volt”. Ezt nem tudta hova rakni, mert egy profi labdarúgónál, aki ebből él, alapvető kötelessége, hogy mindent alárendeljen a maximális teljesítmény elérésének.


Egy magyar játékos közel nem olyan dinamikus, robbanékony, erőszakos mint egy nyugati játékos, és nem olyan gyors – hangzott az újabb verdiktje.

De a lényeget is Bódog fogta meg, ugyanis persze, hogy nagyrészt minden csak a játékosokon csapódik le, mert azt látja az ember. A dolog ennél komplexebb: „Magyarországon nem csak játékosválságról lehet beszélni, lehet beszélni edzői válságról, lehet beszélni vezetői válságról.”

Márpedig több szereplője nincs a futballnak.


Kattints ide és nézd meg a teljes felvételt az m4sport.hu-n <<<<<<<<


forrás: M4Sport

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. vebgy* |Válasz erre: 3. gus
2017-11-23 16:12:32 Fekete öves, Veterán
Atléta képzés minimum kell, mert különben egy izlandi is körbefut, letaglóz secperc alatt...(viszont még focizni is megtanultak...)
2017-11-22 12:10:40 Lila öves, Tag
A Tőzsér, Pátkai, Thorgelle által elmondottak mellé nyugodtan oda lehetne tenni a Luque, Gallardo- felé nyilatkozatokat, riportokat és egy szót sem kellene többet szólniuk szegény magyar labdakergetőinknek...
7. Krapulax |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-11-22 11:47:38 Piros öves, Őstag
Majd ha lesz nekünk is egy Puskásunk, aki 20 méterről 10-ből 10-szer lerúgja a sétapálcát a felső lécről a labdával, akkor elnézzük neki, ha "dagi", de addig csak tessék gyúrni a kondira. Szabó Géza idején még 8 kilós mellényben futottak ki a játékosok Perecesre, ezek a mai aranylábúak kb. a 10-es postánál holtan esnének össze.
6. korxi
2017-11-22 10:00:00 Piros öves, Veterán
Kb. az 1/3 -ánál abbahagytam. Jóindulatúan elkezdtem nézni, arra való nyitottsággal hogy hátha az érintettek (a magyarfocisták) valódi magyarázatot adnak úgy általában arra, hogy magyarfocistás szemszögből miért alakult úgy, hogy a labdarúgás mint sportág és a magyarfoci, mint másik sportág így elvált egymástól.
De csak magyarázkodás volt, és az is az semmitmondó közhelyek pufogtatásából állt.
(Példa: az EB alatt dicsőítettek minket, dehát ilyen a magyar ember, ha siker van akkor éljenez, ha kudarc, akkor pocsokndiáz, nem is érdemes figyelni az ilyesmire.
A valóság viszont az hogy ez a jelenség nem csak Magyarországon létezik, hanem minden más országban is, ott is ahol labdarúgás van. Más országban is így működik az átlagember és a tömegmédia. Ennek tehát semmi köze ahhoz, hogy miért ilyen a magyarfoci a labdarúgáshoz képest, miért ilyenek a magyarfocisták a labdarúgókhoz képest.)
2017-11-21 19:54:09 Fekete öves, Veterán
Rosszul emlékszem, hogy ma 5 éves az amigeleken?
4. MoliZoli
2017-11-21 16:59:39 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Meg lehet beszélni játékvezetői válságról is!
http://www.nemzetisport.hu/foci-vb-2018/nincsenek-berelt-helyek-kassai-viktor-szerint-ezert-marad-le-a-vb-rol-2604291
3. gus |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-11-21 16:24:32 Fehér öves, Újonc
Mindenkinek nem kell úgy kinézni, elég csak a focistáinknak. A szurkoló lehet pocakos is. Őszintén szólva, a foci annyira fölgyorsult napjainkra, hogy ma az a pocakos Puskás az NB1-be sem férne be a kezdőbe, mert nem bírna futni a tizedik percben. (természetesen kicsit sarkítok) A mai focihoz kell 7-8 atléta, 1-2 gólérzékeny csatár, meg egy atombiztos kapus.
Sajnos igenis le kell fogyni szálkásra. Nincs más út.
2017-11-21 16:12:00 Fekete öves, Veterán
Nem nézhet ki mindenki úgy, mint Balotelli. No meg vannak alkati sajátosságok, ami azt illeti, Madrid előtt Puskás sem volt egy sovány emberke, de attól még tudott focizni.
1. toki*
2017-11-21 14:56:48 Fekete öves, Veterán
HMMM!!! Van benne valami.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...