Banner

Birtokba vették a fiatalok a sátortetős pályát

Szerző: Jáborcsik András | 2021-01-18 20:42:00

Az elmúlt időszak hideg, csapadékos időjárása rögtön rávilágított arra, hogy milyen nagy szükség volt a DVTK Labdarúgó Sportakadémia edzőközpontjában a sátortetős, műfüves pályára. A metsző mínuszok és a havazás idején a küzdőtéren egymást váltják a DVTK korosztályos együttesei, akik a kedvezőtlen külső körülmények ellenére kiváló feltételek mellett kezdhették meg a nagypályás felkészülést. A kinti hűvösre készülő játékosoknak még melegük is volt, mire befejezték a napi edzésüket.


Sokkal több korosztály dolgozik az akadémián mint korábban, ezért fontos, hogy ez a pálya is megépült - fogalmazott Vincze Richárd, a DVTK U19-es csapatának edzője. - A fiúk mellett női csapatokkal is bővültünk, de szerencsére így is jó színvonalon tarthatjuk meg az edzéseinket. A sátor alatt néhány fokkal melegebb van, a csapadéktól sem kell tartani, nagyon komoly eredmény, hogy idáig eljutottunk Diósgyőrben. A játékosoknak is tetszik, élvezik a munkát, ez a legfontosabb. Most még ez a helyszín mindenkinek új. Alkalmazkodni kell hozzá, ki kell tapasztalni, hogy milyen szerelést vegyenek fel. Lényeges, hogy itt a téli időszakban a nagy hidegtől és csapadéktól megóv minket a sátortető, ami a jobb komfortérzet mellett a sérülésveszélyt is csökkenti.



A gyerekekkel együtt mi, edzők is nagyon vártuk már, hogy a néhány hónappal ezelőtt beharangozott sátortető elkészüljön a 60x40 méteres területű műfüves pályánkra - tette hozzá dr. Molnár Krisztián, a DVTK U10-es gárdájának asszisztensedzője. - A kisebb korosztályú gyerekek edzéseit eddig tornatermekben, csarnokokban tartottuk meg. Az akadémiától eltérő helyszínen történő foglalkozások mindig nehézséget okoztak. A labdákat, és az egyéb felszerelésket ugyanis rendre szállítanunk kellett magunkkal, többször külön logisztikai tervet készítve. Hatalmas lehetőség számunkra, hogy megépült a sátortető, így a téli időszakban is az akadémia területén tudjuk lebonyolítani a kis korosztályok edzéseit.


Ide kattintva elolvashatod a teljes cikket a dvtk.eu-n >>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. Zsolt70
2021-01-19 08:45:40 Kék öves, Tag
Tudja valaki, hogy a csarnok és a sátortetős pálya által határolt műfüves pályának mi lesz a sorsa? Úgy tűnik, mintha kicsit túltolták (Béláim) volna a csarnokot...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...