Banner

Bemutatjuk: José Antonio Delgado Villar

Szerző: Jáborcsik András | 2016-07-18 19:20:00

Fülembe csengenek Benczés Miklós szavai, amikor az amigeleken.hu számára adott interjú során a keret megerősítéséről, a lehetséges spanyol vonalról kérdeztük:

"Van spanyol játékos az elképzelésünkben, folynak az egyeztetések, megy a háttérben a munka. Nem azért van csönd, mert unatkozunk. A háttérben mi nagyon körültekintő munkát végzünk. Nem szeretnénk egy döntésünket sem elkapkodni. Minden egyeztetés előtt komolyan vizsgáljuk a játékosokat. A klubérdek is fontos, illetve hogy megfelelő öltönyt szabjunk az edzőre, hogy jól érezze benne magát. Visszatérve a kérdésre, most is van a képben spanyol játékos."

Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal sem kell csalatkoznunk Miklós szavaiban, hiszen legújabb igazolásunk a 2012-ben a spanyol U19-es válogatottal Európa bajnoki címert szerző José Antonio Delgado Villar, azaz Nono.

A 23 éves, 178 cm magas középpályás a Betis színeiben 39 alkalommal lépett pályára a spanyol 1. osztályban a Primera Divisionban.

A következő táblázat azt mutatja be, hogy hány mérkőzésen szerepelt a különböző szintű spanyol bajnokságokban, azokon hány lapot kapott és hány gólt szerzett. Az utolsó 3 oszlopban a nyert / döntetlenre végződött / vesztes mérkőzéseinek száma szerepel. Ami a számokból szemet szúrhat az embernek az, hogy 135 mérkőzésen 49 alkalommal részesült sárga lapos figyelmeztetésben, ami azt jelenti, hogy minden harmadik meccsén felmutatták neki a sárga kártyát.

Évenkénti bontásban így néznek ki a lejátszott mérkőzései, a lapok és a gólok száma:

Spanyolországban 3 klubban (Betis, Elche és Murcia) szerepelt eddigi pályafutása során, illetve volt egy sikertelen németországi kitérője is a másodosztályú Sandhausen együttesénél.

Nono tagja volt a 2012-ben Európa bajnokságot nyert spanyol U19-es válogatottnak. A sorozatban 6 alkalommal lépett pályára. Érdekesség, hogy a kontinens bajnok válogatottból csak néhány játékos (Jesé, Alcácer, Varela és Rafinha) tudott igazán berobbanni az élvonalba.

A 2013/14-es Európa Liga sorozatban Nono a Betis csapatával a nyolcaddöntőig jutott. Érdekesség, hogy a 2012/13-as bajnokságban csapata a 7. helyen végzett a Primera Divisionban, ami nem jelentett automatikusan Európa Liga indulást. Az UEFA azonban kizárta a kupasorozatból a 6. helyezett Malaga együttesét, akinek a helyére léphetett a Betis.

A csapat a play-off körben kapcsolódott be a sorozatba. A cseh Jablonecet kettős győzelemmel búcsúztatták, majd a csoportkörből a Lyon mögött 2. helyen jutottak tovább.

A csoportkörben 4 meccsen lépett pályára, kétszer kezdőként (Lyon idegenben és Guimares idegenben), kétszer pedig csereként szállt be a küzdelembe (Rijeka otthon és Guimares otthon).

A 16 közé jutásért az orosz Kazany sem tudta megállítani őket. A hazai, 1-1-re végződött találkozón a 68. percben állt be csereként, a kazanyi visszavágón viszont már kezdő volt és a 45. percben ő szerezte meg a vezetést csapatának. A meccs a Betis 2-0 arányú győzelmével ért véget, így a gárda a nyolcaddöntőbe jutott.

A későbbi győztes Sevilla elleni nyolcaddöntő valószínűleg egész pályafutása során végigkíséri majd Nonot. Az első mérkőzésen Sevillában két gólos győzelmet aratott a Betis, majd hazai pályán ugyanilyen arányban maradt alul. Következett a kétszer 30 perc hosszabbítás, majd a büntetőpárbaj. A Sevilla 4-3 arányú vezetésénél Nono elhibázta a büntetőt, így a Betis elbúcsúzott a további küzdelmektől.

A mérkőzés összefoglalója és a büntetőpárbaj:


Bízunk benne, hogy ez az elhibázott büntető már a múlté és új játékosunk Diósgyőrben újra képességei legjavát nyújtja majd és pályafutása ismét felfelé ívelő pályát vesz. Mi azon leszünk, hogy ez így legyen!


Nono! Bienvenido a Miskolc!


Bal oldali képen Nono az Európa bajnoki serleggel, a jobb oldali képen 8-as számmal az U19-es válogatottban.

Az U20-as válogatottban az argentínok elleni mérkőzésen:

Nono a Barcelona ellen: bal oldali képen Neymarral, a jobb oldalin Pedroval szemben küzd a labdáért:


forrás: betisweb.com, soccerway.com, youtube.com, bdfutbol.com

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.