Banner

Békéscsabán is felütötte a fejét a koronavírus

Szerző: amigeleken.hu | 2020-10-27 09:45:00

Csütörtökön Békéscsabán lép pályára a DVTK labdarúgó csapata a Magyar Kupában a legjobb 32 közé jutásért.



A csabaiak hétvégén hatalmas meglepetésre 3-0 arányú vereséget szenvedtek hazai környezetben a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Szentlőrinc csapatától. A vendégek a mérkőzést megelőzően a tabella 18. helyét foglalták el, míg a Békéscsaba a 4. helyen állt és az eltelt 12 fordulóban mindössze egy vereséget szenvedett el.

Úgy tűnik azonban, hogy a koronavírus keresztülhúzta a csabaiak reményeit, hogy tapadni tudjanak az éllovas debreceniekre. A hazaiak alaposan felforgatott kerettel tudtak csak kiállni a Szentlőrinc ellen. Ráadásul vezetőedzőjüket, Preisinger Sándort is nélkülözniük kellett, akit Tököli Attila másodedző helyettesített.


A 12. fordulóban a Csákvár elleni, 5-3-as csabai győzelemmel zárult idegenbeli meccsen a következő összeállításban szerepelt az Előre:

Uram, Farkas, Szabó, Mészáros, Máris, Király, Babinyecz, Kovács, Bora, Horváth, Paudits.

Cserék: Czinanó, Nagy, Kitl, Gránicz, Lukács, Fazekas, Bidzilya.


A Szentlőrinc elleni találkozón vasárnap pedig ebben az öszeállításban léptek pályára:

Uram, Farkas, Kitl, Pantovic, Máris, Babinyecz, Fazekas, Pilán, Kovács, Hodonicki, Horváth.

Cserék: Czinanó (22), Krnács (24), Pap (18), Bónus (17), Váradi (19), Sipaki (18), Kasik (18), Hursán (23).


Ha összevetjük a két keretet, az tűnik fel, hogy mindössze 9 játékos lett nevezve mindkét mérkőzésre. Az ő nevük van vastag betűvel szedve. A sok hiányzó miatt a Szentlőrinc elleni találkozóra Tököli Attila kénytelen volt fiatalokkal feltölteni a keretet. (Zárójelben a cserejátékosok életkora)


A vesztes hazai találkozó után Tököli Attila, a Békéscsaba másodedzője úgy nyilatkozott, hogy nem akarja a koronavírusra fogni a vereséget és reményének adott hangot, hogy csütörtöki kupameccsen ki fog tudni állni az Előre.

"Nem szeretném a koronavírus okozta helyzetre fogni a vereséget – tudtuk jól, hogy ez lesz, kevesen vagyunk. Aki pályára lép annak viszont sokkal többet kell tennie azért, hogy ebben a csapatban futballozzon. A lehetőségeink nekünk is megvoltak, de nem tudtunk gólt lőni, a Szentlőrinc három helyzetből hármat értékesített.

Úgy alakul a dolog, hogy konzultálunk az orvosi stábbal, meg mindenkivel, meg a jó Istennel, hogy csütörtökön is ki tudjunk állni a kupameccsre, aztán meg szombaton utazunk Szombathelyre. Nem egyszerű a történet, de meg fogjuk oldani ezt is. Ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, nem is kell szépíteni, meg magarázni, ez rossz volt, katasztrofális volt. Megpróbálunk holnaptól arra koncentrálni, hogy a következő mérkőzés jó legyen."


A meccs összefoglalója és az edzői nyilatkozatok:


A szurkolók is aggódnak és ennek az Előre facebook oldalán adtak hangot:

Kérdésem, hogy mi lesz így csütörtökön?

Egyáltalán lesz meccs?

Mert egy csabai szurkolónak egy Diósgyőr elleni meccs sokat jelent ám! Fontos lenne helytállni, és nem a "C" csapatunkkal beleszaladni egy nagy zakóba!

Ezt jó lenne tudatosítani az edzőinkkel is! Ez nem "csak" egy mérkőzés! Ennek a párharcnak több évtizedes múltja van! Szóval, mindent bele!

Hajrá Csaba!


forrás: 1912elore.hu, MLSZ Adatbank




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

11. tamaskpt
2020-10-28 12:47:15 Piros öves, Őstag
Csabaiak közleménye:

Nehéz, szinte lehetetlen helyzetben folytatjuk mind a bajnokságot, mind a MOL Magyar Kupa sorozatot, hiszen a koronavírus-járvány gyakorlatilag nullára redukálta csapatunkat. Ettől függetlenül azonban nyilván nem tehetjük fel a kezünket és jelen helyzetben azoknak kell legjobb tudásukat nyújtani, akik egészségesek, rendelkezésre állnak és lehetőséget kapnak.
Nem fogjuk tovább ecsetelni a helyzet súlyosságát, hiszen felesleges - aki meg akarja érteni, úgyis magáévá teszi az információkat. Egy szó, mint száz a jelenlegi helyzetben a DVTK elleni Magyar Kupa mérkőzésnek - az előzetes várakozások alapján - egészen más sansszal futhattunk volna neki, ám a rendelkezésre álló kerettel - nem megbántva ezzel bevethető labdarúgóinkat - sajnos a győzelmi esély gyakorlatilag nullára csökkent. Mindent elmond a szituációról az is, hogy a fogadási portálok fel sem vették a palettára ezt a mérkőzést, hiszen szinte százszázalékos eséllyel vendég győzelmet aposztrofálnak - így még esélyt sem adnak arra, hogy akár minimális odds-szal, de megtegye valaki a meccset. Nem fogunk senkit hiú reményekbe ringatni, tényleg nagyon nem jó a helyzet, hiszen a járvány az eddig szépen és szisztematikusan felépített rendszert teljesen romba döntötte. A kedden reggel elvégzett újabb PCR-teszten sajnálatos módon további pozitív eredmények is születtek, ezáltal az eddig is szűkösebb lehetőségeink, hogy finoman fogalmazzunk, az a bizonyos kétéltű hátsó része alatt van. Preisinger Sándor családi okok miatt nem lesz jelen a csütörtöki kupameccsen, szombaton azonban már csatlakozik a stábhoz és vasárnap a Haladás elleni idegenbeli mérkőzésen már ismét a kispadról irányítja a Lilákat - tekintettel arra, hogy letöltötte az egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltását. A DVTK elleni mérkőzésen még Tököli Attila asszisztens edző ül a kispadon.
A Békéscsaba 1912 Előre vezetősége mindent megpróbált a soron következő mérkőzések halasztása érdekében, de erre nincs semmiféle lehetőség - tekintettel arra, hogy sem a DVTK, sem a Haladás nem tudja máshova beilleszteni a fordulót, így nem járultak hozzá az időpontok módosításához.
10. tamaskpt |Válasz erre: 9. makaó
2020-10-27 23:21:13 Piros öves, Őstag
A Vasas esetét nem árt kontextusba helyezni. Az Ajkának már egy fordulóval előtte is ugyanazok voltak a hiányzói mint az angyalföldiek ellen, akkor mégsem kértek halasztást. A Vasasnak pedig az a Schindler az edzője akivel nagyon durcás óvodás módon szakított anno az Ajka, és még mindig nagy a fasírt kettejük közt. Ott volt egy erős kitolás-faktor is az ajkai kérésben.
9. makaó |Válasz erre: 8. tamaskpt
2020-10-27 18:56:29 Barna öves, Fanatikus tag
Ne legyünk már olyanok, mint a Vasas.
8. tamaskpt |Válasz erre: 7. oreg70
2020-10-27 16:29:32 Piros öves, Őstag
Szerinted azzal tartalékolna egy csapat a kupameccsre, hogy a saját edzőjét se nevezi be? Ezt a ziccert most kell lecsapni.
7. oreg70
2020-10-27 16:26:35 Kék öves, Tag
Az ördög és a "Kovi" nem alszik.!! És hogyha tartalékoltak a TV-s kupa meccsre ? Észnél kell lenni !! A halasztás talán nekünk is jól jönne.!!
6. toki* |Válasz erre: 5. jaborcsik-andras
2020-10-27 11:20:53 Fekete öves, Veterán
Én is ilyesmire gondoltam, hogy elkaphatta.
5. jaborcsik-andras* |Válasz erre: 2. toki
2020-10-27 11:02:42 Fekete öves, Veterán
Teljesen igazad van, Preisinger a vezetőedző, de a Szentlőrinc ellen ő sem lehetett ott a kispadon. Minden bizonnyal őt is elkapta a vírus,
4. KáGábor*
2020-10-27 10:29:01 Fekete öves, Veterán
Remélhetőleg egyeztet a klub folyamatosan a csabaiakkal, hogy ne járjunk úgy, mint múltkor...
3. toki*
2020-10-27 10:25:57 Fekete öves, Veterán
De mind1 is, ha tényleg ilyen súlyos a probléma akkor halasszuk el a meccset.
2. toki*
2020-10-27 10:25:10 Fekete öves, Veterán
Nem Preisinger Sanyi az edző Csabán?

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...