Banner

Az ördög, a részletek és a kerülőút

Szerző: amigeleken.hu | 2018-09-25 12:52:00

A magyar kormány még tavaly nyáron döntött arról, hogy 1,5 milliárd forintot biztosítanak arra, hogy a Diósgyőri VTK futballakadémiát hozzon létre Szlovákiában, a Felvidéken. Az elsődleges célváros Rimaszombat, ahol az akadémiai épület mellett edzőpálya-beruházások is megvalósulnának. Az azóta eltelt idő történéseiről, fejleményéről érdeklődött a boon.hu munkatársa Szabó Tamásnál, a DVTK beruházási és üzemeltetési ügyvezető-helyettesénél.

Azóta számtalan tárgyalás, egyeztetés zajlott az ügyben, azonban a hivatalos aláírás a felek között mindmáig nem történt meg. Öt hete Szabó Tamás – aki az infrastruktúraberuházást irányítja – így nyilatkozott az Észak-Magyarországnak: „Próbáljuk véglegesíteni a szerződés pontjait, ez egy kicsit problémás folyamat, nem megy olyan gyorsan. Igazából szeptember közepét tűztük ki olyan dátumnak, amikorra el kell dőlnie, hogy Rimaszombaton meg tudjuk-e valósítani ezt a projektet. Több támogató döntés is született már, de nyilván az ördög a részletekben rejlik, úgyhogy ezért nincs még kész a végleges szerződés.”

A DVTK klubmenedzsmentjének tagja a lap újabb érdeklődésére úgy nyilatkozott, egyelőre nem tud újabb fejleményekről beszámolni, még várnak.

Közben az Új Szó, szlovákiai magyar lap internetes kiadása szerint Jozef Simko, Rimaszombat polgármestere így nyilatkozott a tervezett beruházásról:

"Ha előttem is olyan ajánlat feküdt volna, mint amilyet Komárom városa kapott, akkor nemhogy megvétózom, hanem tíz körömmel szavaztam volna a rimaszombati akadémia mellett." Rámutatott, hogy míg a komáromi KFC egyenesen a magyar államtól kapja a pénzt, Rimaszombatba a DVTK-n és a Borsodsport Invest Kft.-n keresztül érkezne, amit ő „kerülő útnak” nevezett. Komáromban is elmondta, hogy a magyar fél csak egy ügyvezetőt akar, ráadásul azt is kérte, hogy a stadion kerüljön az újonnan létrejövő városi futballakadémia, az MFA tulajdonába. A magyar fél azonban ebből a feltételből engedett, és hosszú távra, 30 évre bérbe venné a létesítményt. Simko többször hangsúlyozta, hogy további tárgyalásokra van szükség, és azt is kijelentette, kész személyesen írni Orbán Viktornak, ha a Borsodsport Invest Kft.-vel nem jut dűlőre.


Elolvasom a teljes cikket a boon.hu-n >>>>


forrás: boon.hu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

24. toki* |Válasz erre: 23. slózi
2018-09-28 08:50:18 Fekete öves, Veterán
Az! Állat-Kunzó! ;)))
23. slózi |Válasz erre: 19. anszkord
2018-09-28 05:54:35 Barna öves, Őstag
Kunzo(!) VALÓBAN.
Köszönöm szépen.
22. hinds |Válasz erre: 20. adamme
2018-09-26 20:26:10 Fehér öves, Lelkes újonc
Ez már nem így van, 2016-ban az összes elit csapatos/akadémista gyerek "átigazolt" a DVTK SE-ből a DVTK FC-be.
21. kempes |Válasz erre: 16. tomi87
2018-09-26 09:32:33 Piros öves, Veterán
Pont ezt vártam, tipikus kettős mérce, fertő ez az egész, "fejétől bűzlik a hal".
20. adamme |Válasz erre: 11. zorba
2018-09-26 07:59:11 Barna öves, Tag
Annal azert egy kicsit tobbrol van szo. Az UP jatekosok, meg akik nem rendelkeznek profi szerzodessel a DVTK SE keretein belul versenyeznek. Tehat ide van leigazolva a teljes utanpotlas. Mar eleg regota mukodik.
19. anszkord |Válasz erre: 18. slózi
2018-09-26 07:42:30 Piros öves, Őstag
Timko? Kunzo?
18. slózi
2018-09-26 06:24:27 Barna öves, Őstag
Pedig "Rimá"-ban van fantázia--úgy, hogy nekünk a DVTK-nak is lenne szakmai hasznunk belőle. Kemény és valódi küzdésre képes palóc fiúk "teremnek" arrafelé. Ölég ha a szegény, korán "elment" Nota Gyulára, Rubin Szilárdra vagy arra a "nagyhajú" balbekkre gondolok, aki tőlünk az Újpestbe ment, azután onnan is "eltünt"....(Tomkó vagy valami ilyesmi volt a neve)
17. dissus
2018-09-26 02:37:39 Citromsárga öves, Tag
Szó szerint az ördög a " részletekben " rejlik !!! A Rimaszombati polgármester nyilatkozatát értelmezve az ördög a / DVTK valamint a Borsodsport Invest Kfft / akiken keresztül érkezne a pénz a célállomásra !!!
Miért is szükségeltetik egy ekkora beruházáshoz két ilyen un. VÁMSZEDŐ ????!!!! Tény,hogy Szabó T. naggggyon szereti a pénzt !!! Ezért egy ilyen infrastrukturális beruházásba őt bevonni nem lett volna szabad !!!
Személyem mások egyetértésével nem csodálkozom azon,hogy még eddig a percig előrelépés e témában nem történt !!!
Véleményünk szerint ebben a " formában" nem is fog,mivel az ördög a " részletekben rejlik !!!
16. tomi87*
2018-09-26 00:13:21 Fekete öves, Veterán
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága egyik klubot sem büntette meg a szeptember 15-i Puskás Akadémia–Mol Vidi FC NB I-es labdarúgó-mérkőzés lefújását követően a pályán történtek ügyében.

A MLSZ honlapjának keddi tájékoztatása szerint a közel kétórás ülésen azt állapították meg, „a hivatalos jegyzőkönyvek, a meghallgatások és a videofelvételek alapján egyértelmű, hogy ütés, rúgás vagy más, a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapítható”.

Az mlsz.hu híre szerint a két klub játékosai, valamint vezetői kivétel nélkül elismerték, hogy a mérkőzés lefújása utáni viselkedésük elítélendő, sajnálják, megbánták, amit tettek, s elnézést kérnek az ellenféltől és a szurkolóktól.

„Az eljárásban részt vevő összes szereplő egységes véleménye volt, hogy az eseménysor ártott a két klub és a sportág megítélésének. A klubok saját hatáskörükben ennek megfelelően kezelték az esetet” – teszi hozzá az MLSZ fegyelmi bizottságának határozata.
2018-09-25 21:55:38 Piros öves, Őstag
Mit paráztok? Minden fasza. A Vidi ellen is qrva sok jegy fogyott már. Ja, nem. A bérleteseken kívül már párszáz jegyet el is kapkodtak.... Csak azt nem tudom mikor veszik már észre a vezetőink, hogy erre az öregasszony focira senki nem akar pénzt adni, csak akik kifizették a bérletet előre és jól át lettek vágva. Ráadásul vasárnap hokimecs is lesz egyidőben...meg TV. Számítok vagy 2500 nézőre....

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...