Banner

Az Európa Kupában: Aluinvent DVTK - PEAC Pécs 73-59

Szerző: Jáborcsik András | 2017-10-18 20:32:00

Európa Kupa F-csoport 2. forduló

Aluinvent DVTK – PEAC-Pécs 73-59 (21-10, 15-16, 18-16, 19-17)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző.


Aluinvent DVTK: Nagy D. 3/3, Burkholder 23/6, Engelman 18, Zele 11, Pecková 6/3. Csere: Melnika 6, Szabó F. 4, Kiss A. 2, Vukov. Vezetőedző: Štefan Svitek.
PEAC-Pécs: Mandić, Raksányi, Roberson, Vucorović, Imobvioh. Csere: Licskai, Szücs R. Vezetőedző: Gabriel Carrasco Tristancho.


Az Európa Kupa F-csoportjának 2. fordulójában az Aluinvent DVTK a PEAC-Pécs gárdáját fogadta. Zenta Melnika fájlalta ugyan a bokáját, de ő is elvégezte a melegítést, így a keret minden játékosára számíthatott Štefan Svitek vezetőedző.

Burkholder asszisztja után Engelman köszönt be mindjárt az első támadásból, de Vucorović egyenlített, majd Roberson révén a vezetést is megszerezték a pécsiek, azonban Zele egalizált. Ezután Roberson büntetőinek és Raksányi hármasának köszönhetően kissé ellépett a vendégcsapat (4-9). Nem hagyta magát a Diósgyőr, Burkholder, Melnika, majd Szabó is betalált gyors egymásutánban, miközben összeállt a védekezés, így újra hazai előnyt mutatott az eredményjelző, ráadásul Melnika újabb centergólja és Burkholder gyönyörű pincérdobása után már öt pontra duzzadt a diósgyőri vezetés (14-9). A pécsi időkérés sem használt, hiszen Engelman csent el egy labdát és dobta be a ziccert, aztán egy újabb szép Burkholder-tempónak tapsolt a közönség (18-9). Imovbioh egy büntetőkosárral törte meg csapata gólszünetét, de erre a fantasztikusan játszó Burkholder egy laza triplával reagált, és mivel a hátralévő időben több pont már nem esett, magabiztos előnyt szerzett a Diósgyőr az első negyedben (21-10).

A csereként pályára lépő Kiss azonnal kosárral mutatkozott be, aztán Peckova vágott be 8 méterről egy triplát, Imovbioh, majd Szűcs Réka szépített (26-14). Pecková tört be és ért el palánkos kosarat, erre Vucorović szerzett egymás után négy pontot, és Licskai is bedobta büntetőit, közelebb jött a Pécs. Mielőtt azonban megijedtek volna a hazai drukkerek, Nagy süllyesztett el egy hárompontost, majd Szabó is beköszönt (33-20). Jó másfél percig nem született újabb találat, Licskai büntetői vetettek ennek véget, majd Vucorović szerezte a következő pontokat is, rövid időn belül második idejét kérte ki Štefan Svitek (33-26). Több mint négy perces hazai gólszünetet követően Burkholder szerzett faultos kosarat, ezzel kialakítva a szünet eredményét (36-26).



Tovább a dvtk.eu-ra a teljes tudósításra <<<<<


forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
9. grosser |Válasz erre: 8. vebgy
2017-10-21 17:30:07 Piros öves, Veterán
De ott volt nekik a hátország, az utánpótlás csapatuk az NB1/B-ben az Autópark-PEAC, amit szépen ki is használtak. Nekünk meg mi maradt, a "szép" emlékű MISI, a sportiskola, ahol mindent oktattak, csak kosárlabdát nem, így nem volt más választás, mint velük elindulni - amatőr szinten - az NB1/B-ben.
Kimentem néhány meccsükre a Fráter Gimnáziumban, de bohóckodás volt az egész, egészen 2010-ig, mikor komolyan gondolták, hogy fel kellene jutnunk. Rá is beszélték a két ikonunkat, akik már túl voltak akkor a negyvenen - Csávás Szöszi és Ambrus Erzsó -, hogy segítsenek be, be is segítettek.
Igaz, hogy nem nyertük meg a másodosztályt, talán harmadikok lettünk, de az első kettő nem vállalta az NB1-et, így megnyílt előttünk a feljutás lehetősége. Hála a jó Istennek!
8. vebgy* |Válasz erre: 7. grosser
2017-10-20 16:30:39 Fekete öves, Veterán
Hát ez az...ki legyen az ? Jó lenne reaktiválni valakit ! ...Egyébként nem átalakult a PVSK, hanem tönkrement, nagyobbat taknyoltak, mint a szépemlékű DKSK-nk. Aztán jött a vita, hogy milyen újjáalakulás legyen, lett is két csapat hirtelen, a szurkolók is kettéosztódtak...Iványiékkal szúrtak ki a városvezetők, mehettek Komlóra...most talán Kozármislenybe vagyunk hivatalosak hozzájuk..?!
7. grosser |Válasz erre: 6. vebgy
2017-10-20 04:38:14 Piros öves, Veterán
"Ütős januári igazolás", de ki legyen az? Csak valami nagy név és magyar lehet(ne).
Be van töltve a négy légiós hely, és én perpillanat nem küldeném el egyiket se, nem sztárok, de jó iparos módjára teszik a dolgukat, nem is rosszul. Ja és nem hisztiznek, nincs honvágyuk, sokkal többet érnek az ilyen igazolások, mintha jó sok pénzért idehoznánk egy nagy nevet.
Annak meg semmi értelme, hogy idehozni egy ötödik légióst és valaki közölük mindig padozzon, luxus lenne, lehet, hogy Sopronban megengedhetik maguknak, ahogy meg is tették, de mi nem.
Ja és még annyi, a PVSK nem szűnt meg - mi szűntünk meg -, ők "csak" átalakultak" szépen, csendben a kertek alatt. :) És meglehetősen sikerrel, lásd a PINKK-et, második évükben meg is nyerték a bajnokságot, na persze volt egy Iványi Dalmájuk. De túlvállalták magukat, ahogy látjuk, tuti, hogy nem kis adósságot görgetnek maguk előtt, ahogyan a nagy PVSK is éveken keresztül.
6. vebgy* |Válasz erre: 5. grosser
2017-10-19 23:36:14 Fekete öves, Veterán
Még azért a bajnokság végi sikerekhez kell egy ütős januári igazolás...de van szervezettség a játékban, van lassan mire alapozni. A PVSK megszűnése óta azért messze nem olyan rossz a mérlegünk az újabb pécsi klubokkal vívott párharcokban. Nyertünk ott azért többször is, a legédesebb siker az 1994-es elődöntő 5.meccse volt amin sikerült kivívni a döntőbejutást ismét. Kár, hogy a döntő simán elúszott aztán...
5. grosser
2017-10-19 15:18:00 Piros öves, Veterán
Nem lesz ez rossz, sőt. A Pécs meg..........., szerintem a bajnokságban is a 7-8. hely valamelyike néz ki nekik.
Ezt is megéltük több évtized után, hogy egy Diósgyőr-Pécs párharcnál mi vagyunk az esélyesek :), persze régen is el-el kaptuk őket párszor, volt hogy Pécsen is, bár utóbbi talán egyszer volt, még Király Sanyi idején (94-93), egy hideg téli napon, ott voltam. Hazafelé megálltunk Bonyhádon egy benzinkútnál, és pont akkor érkezett meg a csapatbusz is a szemközti szállásukra, de mire odaértünk már bementek a csajok, csak Balogh Gabi és Király Sanyi jött ki, Sanyitól kaptunk öt üveg bikavért, amit még ott helyben el is fogyasztottunk. :)
Továbbra is azt vallom, hogy a négy között ott leszünk a Sopron, Győr és Szekszárd mellett.
4. Karpfen |Válasz erre: 3. Bobák Kornél
2017-10-19 08:51:12 Barna öves, Veterán
Átlagos volt mindkét oldalon a hármas kísérletek száma. Az első félidőben főleg tiszta dobóhelyzetek kialakítására irányult a játékunk, az más kérdés, hogy nagyon sok tempó kimaradt. De ez nem nagyon kényszeríti ki a faultot. A második félidőben már sok volt a betörés, de úgy mentünk be, mint kés a vajban, ritkán ütöttek oda.
2017-10-19 08:44:50 Fekete öves, Veterán
Nem láttam a meccset, ezért csak elméleti szinten tudok hozzászólni. A faultok számánál annak is van szerepe, hogy hányszor kísérel meg egy csapat 3 pontos dobást. Mert abból védő személyi nem lesz, sőt, a lepattanóért való harcban gyakran még támadó fault lehet. Ez is lehet taktikai kérdés, mennyire alkalmazza a csapat a 3 pontos kísérleteket, vagy inkább ki akarja-e pontoztatni az ellenfél játékosát stb.
2. Karpfen |Válasz erre: 1. benji
2017-10-19 08:37:16 Barna öves, Veterán
Szerintem is volt pár furcsa ítélete a bíróknak, de faultarány fő oka inkább az volt, hogy a pécsiek puhán védekeztek és pláne az első félidőben nem csináltunk betöréseket.
1. benji
2017-10-18 21:59:06 Lila öves, Őstag
Az 1. negyedben megszerzett előny kitartott a végéig, sőt a 4. negyedben már majdnem 20 pont is volt a különbség a két csapat között, nem kellett izgulni.
Azonban a játékvezetői ítéletek miatt úgy éreztem, mintha Pécsen játszanánk a mérkőzést. Nekünk 25 személyi hibát fújtak, nekik 10-et. Mi 4 büntetőt dobhattunk, ők 28-at.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...