Banner

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 87-82

Szerző: objektív | 2020-01-18 09:25:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 16. forduló

Aluinvent DVTK - ZTE NKK 87-82 (11-22, 30-25, 30-12, 16-23)

Miskolc, Generali Aréna 1000 néző. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Nepp László Oszkár.

DVTK: Medgyessy 8/6, Walker-Kimbrough 37/12, Škorić 4, Goree 21, Kiss A. Csere: Zele, Kányási, Morrison 13, Pusztai 4, Szücs R., Katona. Vezetőedző: Cziczás László.

ZTE: Nagy D. 13/3, Kovács G. 6/6, Burkholder 14/6, Hayes 30, Boonstra 7/3. Csere: Horti 6, Delić 6/6, Dömötör. Vezetőedző: Molnár József.


Edzői értékelések

Cziczás László: - Egy támadó szellemű Zalaegerszeggel találkoztunk ma, a hárompontoson kívülről és a gyűrű alatt is életveszélyesek voltak ma. Mint volt sportoló, tudom, hogy egy nagyszerű győzelem után fejben úgy gondolhattuk, könnyebben megverjük a ZTE-t. Több jó egyéni teljesítmény közül kiemelkedett Shatori Walker-Kimbrough játéka, aki nemcsak támadásban, hanem védekezésben is rendkívül hatékony volt ma. Rajta kívül is mindenkit dicséret illet. Talán Katona Szidóniát kell emelném még ki, aki a harmadik negyedben nagyszeren védekezett és ezzel is a magunk javára tudtuk billenteni a mérleget. Nagyon boldogok vagyunk a győzelem miatt. A szurkolótáborunk hatodik emberként állt mellettünk, a kritikus helyzetben nagyon kellett a támogatásuk. Köszönjük nekik, hogy ennyien kilátogattak a mérkőzésre.


Horváth Zsófia: - Úgy gondolom, hogy jó mérkőzést játszottunk, ami biztató a jövőre nézve. Ettől függetlenül továbbra is meg kellene próbálni nyolcvan pont alatt tartani az ellenfeleinket. Ha a védekezésünkre jobban koncentrálnánk, eredményesebbek lehetnénk. A második negyedben kapott harminc pont szürreális. Nem lenne szabad belemennünk a rohanásba, ebből kell tanulni. Gratulálok a Diósgyőrnek, gyengébb kezdésük után nagyon szépen felálltak. Az első félidőben részben sikerült a kulcsembereiket takarékon tartani. Walker-Kimbrough azonban extra játékos, de ellene is jobban kellett volna védekezni.



A Női Kosárlabda NB I. A-csoport 16. fordulójában újfent erős ellenféllel méri össze tudását az Aluinvent DVTK. A szombaton 18 órakor kezdődő mérkőzésen a ZTE NKK lesz a piros-fehérek ellenfele a Generali Arénában.



Cziczás László:

A Zalaegerszeg egy komoly csapat, komoly légiósokkal és két meghatározó magyar játékossal. Azt, hogy milyen játékerőt képviselnek, jól bizonyította a Csata elleni mérkőzésük, amely az utolsó pillanatban dőlt el a fővárosiak javára, ezért mi is kiemelten készülünk a szombati összecsapásra. Annak az óriási bravúrnak, amit Szekszárdon végrehajtottunk, istenigazából akkor lesz értelme, ha a ZTE ellen is nyerni tudunk. Bízom abban, hogy ugyanabban a felfogásban lépünk pályára, mint vasárnap. Szekszárdon a pályára lépő játékosok közül gyakorlatilag majdnem mindenki extrát hozott. Kiemelném Medgyessy Dórát, aki bevágott négy hármast, ráadásul valamennyit kritikus időszakokban, illetve Shatori Walker-Kimbrought, aki talán a legjobb teljesítményét nyújtotta, mióta visszatért Magyarországra. Mellettük mindenki elvégezte azt a piszkos munkát, ami kellett ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Úgyhogy le a kalappal az egész csapat előtt, bízom benne, hogy ezen a mezsgyén megyünk tovább szombaton is.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

18. Attila11 |Válasz erre: 17. grosser
2020-01-20 22:05:19 Kék öves, Tag
Szerintem a Sopron az elég komoly csapat.
17. grosser |Válasz erre: 11. benji
2020-01-20 15:17:04 Piros öves, Veterán
Meg színészkedésben is :) De nem bántom Dodit, mert itt is játszott, és Neki IS köszönhető, hogy 22 év után nyertünk újra magyar kupát.
Az idei kupát meg felejtsük el, "hála" a szövetségnek, na nem baj, koncentrálni ezerrel az alapszakasz hátralévő meccseire, elsősorban a Csata elleni idegenbeli meccsre, mert azt nagyon hozni kell(ene), nem érdekel milyen áron, igyanak vért a csajok, vagy "törjék el" az ellenfél karját, de onnan nem jöhetünk haza győzelem nélkül, ha sikerül, akkor sínen vagyunk, mint József Attila :) És megvan az alapszakasz 2-ik helye, tudtommal más komoly csapat ellen már nem fogunk játszani az alapszakaszban.
16. burritos |Válasz erre: 14. Attila11
2020-01-19 20:51:13 Zöld öves, Fanatikus tag
Sztem a napnál is világosabb: Torit egy dolog marasztalhatja és az az Euroliga.
15. tommasi
2020-01-19 20:23:10 Barna öves, Tag
Erről a meccsről sem a kiváló védekezésünk fog megmaradni.
A győzelem megvan,lehet építkezni a rájátszásra.
14. Attila11 |Válasz erre: 10. grosser
2020-01-19 19:30:44 Kék öves, Tag
A hivataloson maradt ki, onnan jön a cikk.

Ettől a meccstől jobban tartottam, mint a szekszárditól. Az első félidőben kapott, közel 50 pont az brutálisan sok. Látszott is, hogy a félidőben igyekeztek rendbe tenni ezt Laciék. Ha a védekezésünk összeállna és sikerülne a hullámvölgyeinket redukálni, nehezen tudnám elképzelni, hogy ne mi játsszuk idén is a döntőt. Tori valami hihetetlen formában játszott és játszik az utóbbi meccseken. Nagyon-nagy erősítésnek tartanám, ha sikerülne megtartani.
13. mattahari
2020-01-19 19:14:26 Fehér öves, Lelkes újonc
Meg akarjátok verni a kibaszott Sopront? Vagy újra akarjátok kezdeni a kariert? Czanknak, Hortinak, Szécsinek még ment.. Hozott még a kanáris egy kivénhedt rasztát, de lógott a nyakunkban egy kis arany.. Ti mit szeretnétek? Lógó tökű ezüstérmet? Kosárlabdában? ennyit??
12. vebgy* |Válasz erre: 9. grosser
2020-01-18 22:49:31 Fekete öves, Veterán
Azért inkább egyetlen meccsen van esélyünk a Sopron ellen, többmeccses párharcban senkinek sincs jelenleg itthon ellenük...Nagyon hullámzunk teljesítményben még meccseken belül is...
11. benji
2020-01-18 22:05:45 Lila öves, Őstag
Lényeg, hogy nyertünk, de a kapott pontok száma nem a védekezést dícséri.

Horti Dóra a pályán szövegelésben világklasszis.
10. grosser
2020-01-18 20:56:34 Piros öves, Veterán
Szerkesztők, javítsátok már ki a listát, mert a cserék között nincs Katona neve, pedig pályára lépett ő is, a harmadik negyedben állt be és szinte végigjátszotta a negyedet. Köszönöm!
9. grosser |Válasz erre: 8. DVTKfun
2020-01-18 20:44:12 Piros öves, Veterán
Úgy legyen!
Holnap Sopron-Győr, a Győrnek kinéz egy újabb zakó és a nyolcba kerülésük is necces lesz így, bár oda még talán be fognak férni, de akkor a negyeddöntőben megint Sopron-Győr párharc lesz.
Kicsit számolgattam most, sanszos már nekünk az alapszakasz második helye, persze vár ránk még egy kurva fontos meccs február 16-án Pesten a Csata ellen, azt is nagyon hozni kellene, ha sikerül és miért ne sikerülne, akkor már tuti a 2. hely és akkor a play-off-ban a negyeddöntőben kifoghatjuk a Pécset, ami pályaelőnnyel KÖTELEZŐ, utána esetleg az elődöntőben összekerülhetnénk az MTK-val (ma simán verték a Ceglédet), az is KÖTELEZŐ, így megint ott lenetnénk a döntőben, és ott....talán........., a Sopron is kifoghat(na) egy rossz szériát és akkor............, na jó felébredtem és kivettem a kezem a biliből :)))

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...