Banner

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 79-61

Szerző: Jáborcsik András | 2018-12-20 09:54:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 11. forduló

Aluinvent DVTK - VBW CEKK Cegléd 79-61 (13-19, 25-21, 19-11, 22-8)

Miskolc, Generali Aréna, 800 néző. Játékvezető: Frányó Péter, Balogh Gyula, Győrfy Ruben.

Aluinvent DVTK: Medgyessy 15, Walker-Kimbrough 13/3, Škorić 15, Kiss 3, Mokango 21. Csere: Kányási 2, Šulčiūtė, Zele 4, Szabó F. 4, Eperjesi 2. Vezetőedző: Cziczás László.
Cegléd: Popović 10/3, Révész B. 2, Swanier 4, Kobolák 19/3, Dongue 14/3. Csere: Gorjanácz 3/3, Révész L. 3/3, Böröndy 6., Filipowicz, Király. Vezetőedző: Peter Jankovic.

Edzői értékelés

Cziczás László: - Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nagyon idegesen kezdtük a találkozót, kimaradtak a könnyű dobások, emiatt mély gödörbe kerültünk. A szünet jól jött, utána összekaptuk magunkat és megnyertük a mérkőzést. Ettől függetlenül nem tudok maradéktalanul örülni a sikernek, hiszen Egle Šulčiūtė súlyos sérülést szenvedett, valószínűleg az egész bajnokságra el is veszítettünk. Minden szurkolónak kellemes ünnepeket és boldog új évet kívánok!

Peter Jankovic: - Gratulálok a Diósgyőrnek de a saját csapatomnak is, hiszen egy erős ellenféllel szemben szépen helytálltunk harminc percen keresztül. A negyedik negyedre elfogyott az erő, így megérdemelt a hazaiak sikere.



Az Aluinvent DVTK csütörtökön a Cegléd csapata ellen lép pályára utoljára az óévben a bajnokság 11. fordulójában. Az összecsapás 18:30 órakor kezdődik a Generali Arénában.

Cziczás László:

Semmivel sem lesz ez a meccs különlegesebb a többinél. Továbbra is harcolunk a céljainkért, hogy bekerüljünk a bajnokság legjobb négy csapata közé. Egy nagyon nehéz mérkőzésre számítok csütörtökön, hiszen egy több sebből vérző csapat ellen fogunk játszani, akiknek eddig nem úgy sikerült ez a szezon, ahogy tervezték. Ettől függetlenül három remek idegenlégiósuk van, úgy gondolom, ha elkapják a ritmust, akkor veszélyesek lehetnek és bárkinek a dolgát meg tudják nehezíteni. A PEAC-cal és a Szekszárddal is szoros mérkőzést játszottak, ezért fontos lesz, hogy maximális alázattal álljunk hozzá a találkozóhoz. Nagyon bízom benne, hogy csütörtökön feltesszük a koronát az eddigi teljesítményünkre.


A tabella állása:



forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

18. piros79
2018-12-22 14:36:07 Lila öves, Fanatikus tag
Nem vagyok edző, ezért szerintem: az izomtömegnek semmi köze a faultok számához. Ilyen alapon Walkernek az ötödik percben ki kéne pontozódnia. Sőt, a vékonyabb játékosok jobban tudják kontrollálni mozgásukat. Egyébként Kiss még gyerek, messze saját korosztálya előtt jár, egyelőre fölösleges messzemenően értékelni a statisztikáit, 6-8 év múlva lesz pályafutása csúcsán! Az nagyon sok idő.
Ami az izomtömeg-fejlesztést illeti: 18 éves korig a vázszerkezetet nem érdemes nagy súlyokkal terhelni, mert szétvágják az ízületeket. Az izomtömeg-növelés a felnőttek játszótere. És elsősorban a férfiaké. Egy nő elsősorban nő, még ha sportol is!
17. Csabi K |Válasz erre: 14. korxi
2018-12-21 23:54:57 Kék öves, Tag
Nagyon hasonlóan gondolom. Egy jó szellemű játékos, megy, csinálja, akarja és érti is a kosárlabdát de sajnos nagyon alacsonyan van a plafonja. Több olyan adottsága is van amik nagyon nehezen fejleszthetőek. A mai kosárlabdában őt el kell felejteni négyes poszton, a palánk alá meg nagyon kellenének a kilók. Jelenleg egy dologra lehet használni, a pick & roll játékokra de ebben nagy szerepe van Dórikának is. Hosszabb távon lehet belőle egy hasznos játékos, de ehhez meg kell találnia a játék azon szegmenseit ahol ő erős lehet. Gondolok itt mondjuk a pozíciós játékra, hogy érdemes legyen neki bejátszani a labdát, legyen legalább egy alap eszköztára amit bármikor elő tud húzni, pl. egy horog dobás ami még mindig az egyik legnehezebb védhető dobás fajta. Legyen egy vállalható közép távolija hogy ki tudjon lépni a gyűrű alól vagy az elzárások után kilépegessen egy tiszta dobásra. Védekezésben legyen jelenléte a festékben és védje a gyűrűt, érjen oda a besegítésekre. Mindenekelőtt viszont fizikálisan kell felérnie a bajnokság szintjére.
16. kiskapu
2018-12-21 21:14:27 Fehér öves, Lelkes újonc
Tud valaki valamit Egle Sulciutéről? Annyira sajnálom:(:(:( Éppen az ünnepek előtt..., bár tudom, ez inkább soha senkivel ne történjen meg.

Olyan jól beilleszkedett a csapatba, jó kis csapatjátékos. A játéka is hamar feljött megfelelő szintre. Nem volt nagyképű, alázatos játékos. Magabiztosan tudta a hármasokat is "behinteni".

Nagy érvágás lesz a hiánya a szezon további részében :(
15. burritos
2018-12-21 16:31:23 Zöld öves, Fanatikus tag
Kiss Angival kapcsolatban szinte maradéktalanul egyetértek Karpfennel. Talán a kellő összehasonlítási alap Angival kapcsolatban Juhász Dorka: egymagasak, 4es poszt mindkettojuknel. Dorka 2 évvel idősebb, de olyan idősen, mint most Angi 25 percet es 10 pontot atlagolt a Peacban, ami Siksnutievel, Kusterral nem volt olyan rossz csapat. Dorka viszont 8 kilóval többet nyomott mar akkor is Anginal. Szóval ezen a poszton elengedhetetlen a tömeg és izom.
Szerintem a jatekinteligenciaja megvan Anginak, ebben derulatobb vagyok, mint Karpfen. De a tömeg es izom nagyon hiányzik.
Biztos, hogy akar es jo jatekos akar lenni, mert buntetozesben szerintem sokat fejlődött.
Viszont a többi már nem csak rajta múlik, szakemberek is kellenek hozzá.
Én bízom Angiban, de a Mokango melletti ikertorony szerepre idén még biztos hogy kevés.
14. korxi
2018-12-21 15:20:20 Piros öves, Veterán
Nemá. Csabi-K, neked mi a véleményed Kiss Angelikával kapcsolatosan?
13. Karpfen |Válasz erre: 11. Geotic
2018-12-21 08:38:18 Barna öves, Veterán
Nem érzem magam szakértőnek, viszont elég régóta járok meccsre. Én úgy látom, bár lehet velem vitatkozni, hogy hiányzik nála a súly és az izom. Az ellenfél centere simán elnyomja a palánk alatt. Lába gyenge, ha kimegy védekezni a hárompontos vonalhoz, egy-egyben megverik és ziccert dobnak. Nincs olyan játékintelligenciája, mint mondjuk Sulciutének, de ez a korából is adódik.Szerintem ő ezeket a hiányosságokat akaratlanul is faultokkal kompenzálja. A tegnapi meccsen pl. 2 fault is támadó volt, ilyen harcból adódott. Nagyon súlyosan kellene neki 10-15 kg izom. Lelik Rékát ahogy láttam most ősszel a Csatában, vagy 10 kg-mal volt nehezebb, mint egy éve és nem ment a gyorsasága kárára. Anginál nem látok semmi előrelépést egy év alatt. A saját korosztályában megállja a helyét, de a nagy játékosok már 17 évesen is felvették a versenyt a felnőttekkel.Hogy a múltból mondjak példát, emlékszem hogyan játszott ellenünk Béres Tímea tizenévesen ugyanazon a poszton, mint Angi, a bajnoki döntőben. Az volt a második ezüstünk. Szóval nem látom túl rózsásnak a helyzetet vele kapcsolatban, ha nem lesz változás, addig lesz játékos, amíg el nem éri a felnőttkort.
2018-12-21 06:09:09 Fehér öves, Lelkes újonc

15:20-tól kb
11. Geotic
2018-12-20 22:39:13 Piros öves, Őstag
Valaki, aki érti is a játékot, segítsen legyen szíves (én nem értek hozzá, csak szeretem)
Kiss Angi a tiszaújvárosi meccsen a félidő után nem sokkal kipontozódott, ma is 4 hibája volt kevés játékperc alatt, pedig szerintem sokat játszott volna.
Mi lehet a gond vele?
Tényleg ennyire szabálytalan a játéka?
10. Karpfen
2018-12-20 22:34:07 Barna öves, Veterán
Ugyanúgy vétlen volt, ahogy az utolsó percben Kobolák esete. Sajnos az ő sérülése is súlyosnak tűnik. Ezek nem vethetők össze az Őri féle dologgal. A meccs egyetlen pozitívuma, hogy kijöttünk a gödörből és nem úgy alakult, mint a Csata ellen.
9. Geotic |Válasz erre: 8. UltrasDksk
2018-12-20 22:13:25 Piros öves, Őstag
Én nagyon közelről láttam, szerintem teljesen vétlen volt az ellenfél, egy rossz lépés lehetett, vagy le tapadt a talpa a talajon.
És ha már ilyen sajnálatos módon alakult, én senkit nem igazolnék, van 2-3 játékos, akik most megmutathatják, hogy tudnak igazán húzóemberek lenni!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...