Banner

Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 79-76

Szerző: Jáborcsik András | 2018-01-09 20:36:00

Női Kosárlabda NB I. A-csoport 12. forduló

Aluinvent DVTK - Vasas Akadémia 79-76 (28-31, 21-22, 14-7, 16-16)

Miskolc, Generali Aréna, 600 néző. Játékvezető: Pozsonyi László, Rácz Zsolt, Sallai István.
Aluinvent DVTK: Bach 3/3, Szabó F. 2, Burkholder 28/12, Pecková 14, Melnika 10. Csere: Kiss A. 4, Raksányi 15/6, Zele 4. Vezetőedő: Štefan Svitek.
Vasas: Kalu, Tóth O., Böröndy, Mérész, Karakašević. Csere: Dombai, Demeter, Heljić, Farkas, Ambrus. Vezetőedző: Földi Attila.

Edzői nyilatkozatok

Stefan Svitek: - Gratulálok a Vasas csapatának, hogy nagy erőfeszítésre késztetett minket. Az első félidőben katasztrofálisan védekeztünk, a másodikban kicsit összeszedtük magunkat és főleg a zónavédekezésünknek köszönhetően feljavultunk. Az utolsó edzéseken jobban néztünk ki, ezért nagy meglepetés számomra ez a mai mérkőzés. Több akarat és felelősségvállalás kell, mert ez a teljesítmény nem elég. Sok munka vár még ránk.

Földi Attila: - Nem lehetek elégedetlen hiszen egy erős csapat otthonában tudtunk helytállni. Sokadik meccsünk volt, amikor sokáig vezetünk, de mégsem bírunk győzni. Nem igazán készültünk erre a mai mérkőzésre, hiszen nekünk a szombati BEAC elleni találkozó lesz kulcsfontosságú. Ezért felszabadultan tudtunk jó mérkőzést játszani.


Női Kosárlabda NB I. A-csoport 12. fordulójának zárómérkőzésén a Generali Arénában fogadja az Aluinvent DVTK a Vasas Akadémia csapatát. A találkozó 17:30-kor kezdődik, hogy a szurkolók a lefújást követően meg tudják tekinteni a DVTK Jegesmedvék Visegrád Kupa-mérkőzését is.

- Ashleigh Fontenette még nem léphet pályára, Raksányi Krisztina viszont ott lehet szerdán a Vasas ellen, és bízom benne, jól illeszkedik a játékunkba - osztotta meg Štefan Svitek, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Nehéz pontos elvárásokat megfogalmazni a találkozóval kapcsolatban, hiszen legutóbb december 21-én játszottunk, azóta csak edzettünk, és volt némi szünet a karácsony és az újév miatt. Ettől függetlenül szeretném, hogy mindenki mindent kiadjon magából, lelkesen játsszon, és keményen védekezzen. Ha egy csapat az élmezőnyhöz szeretne tartozni, akkor a hazai mérkőzéseit hoznia kell, ezért győzelmet várok.

- Az elmúlt napokban néhány napot pihentem, edzettem a válogatottal, megint pihentem egy kicsit, majd visszatértem a DVTK-ba - mondta el Szabó Fanni, az Aluinvent DVTK játékosa. - Úgy érzem, jól sikerült a felkészülés, a két új játékos is beilleszkedett. A Vasas elleni találkozó is azt a célt szolgálhatja, hogy Raksányi Krisztina még jobban összeszokjon velünk. A saját játékunkra kell koncentrálni, a saját tempónkban kell játszani, a gyors indításokra pedig akkor adódik lehetőség, ha jól védekezünk.



forrás: dvtk.eu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

15. Csubakka
2018-01-13 14:50:24 Lila öves, Tag
Nem tudom, hogy a szerződések milyen hosszúak, de a legtöbb kulcsjátékosunk emlékeim szerint 2-3-4 évig azért itt volt (Czank, Rasheed, Tina, Raven, Szécsi, Bálint). Azt sem tudom, hogy megegyeztek-e már valakivel, mert tényleg mindig csak nyáron vannak a bejelentések, de nem hiszem, hogy mindegyiket csak akkor kötik meg (de lehet). Raksányi meg Fontenette is most lett szerződtetve a karácsonyfa alól.

Ha ránézek a mezekre, meg a reklámtáblákra összehasonlítva a riválisainkat, akkor úgy tűnik szponzor témában nem állunk olyan rosszul a riválisok hoz képest. A Sopron nagyon sokszoros bajnokként is elvesztette a névadó szponzorát, fociban meg a bajnok Honvédnak sincs komoly szponzora, szóval ebben én nem látok lemaradást.

Az önkormányzati támogatásban tényleg óriási lemaradás van, a riválisok ebben 50-100 millióval előrébb tartanak, de köztudottan nem túl közeli a barátság a DVTK és az önkormányzat között úgyhogy ennek az emelése nem igazán várható gondolom.

Egyébként ennek a keretnek simán jónak kell lennie a legjobb négyre, kíváncsi leszek a mai soproni teljesítményre is, de a kulcsmeccs a jövő heti Cegléd lesz.
14. Népkert |Válasz erre: 13. Csubakka
2018-01-13 13:44:17 Fehér öves, Tag
Szabó Tamás keltette újra életre a DKSK-t és nyert egy kupaaranyat, ez vitathatatlan, elismerésem. Biztos vagyok benne, hogy szívügye a klub!
Viszont:
1. Szinte kizárólag 1 éves szerződéket kötünk, míg a komoly klubok kulcsjátékosokkal inkább 2-3 éveseket.
2. Ezeket az 1 éveseket is a szezon után 1-2 hónappal realizáljuk, míg a fő riválisok már év közben is aktívak, decemberben/januárban hosszabbításokról olvasni(Jova - Sopron pl.)
3. Ha nincs pénz az ő feladata új szponzort hozni.
4. Ha a város ad keveset, akkor kilincseljen többért, érje el, hogy a többi városhoz hasonló pénzt kapjon Miskolcon a kosárlabda.
5. Győr, Sopron tud játékosokat honosítani, nekünk miért nem sikerült eddig?
6. Kb. 10 pozícióban dolgozik, nem tudom marad-e elég ideje, energiája ezekre a feladatokra?
13. Csubakka |Válasz erre: 12. Csabi K
2018-01-13 11:10:11 Lila öves, Tag
Akkor is ugyanezek irányították a klubot, amikor bajnoki ezüstöt és kupaaranyat nyertünk, és bemutattuk a 11/12-és Európa Kupa menetelést, úgyhogy szerintem hibás a logikád. Egyértelmű, hogy pénzben van lemaradás, ezért gyengébb a játékoskeret, és egyelőre Svitek sem találta meg hozzájuk a kulcsot.
12. Csabi K |Válasz erre: 11. Karpfen
2018-01-13 10:39:59 Kék öves, Tag
Igen. Háromszoros WNBA All-Star és egyszer gólpassz királylány is volt valamint euroliga győztes. Ez már egy másik szint. Az a baj hogy nem csak pénzben van lemaradásunk hanem észben is. Előbbiben csak egy-két csapat előz meg minket, utóbbiban talán az egész liga. Engem ez utóbbi jobban zavar. Ugyanazt tudom mondani amit már annyiszor megbeszéltünk és sokszor le is írtam.. ameddig helyi sportbarátok amatőr kosárlabda szakköre irányítja a szakmai munkát és hoz döntéseket addig ez nem is fog változni. Hasonló az érzésem mint a büfében.. ugyanezért a pénzért máshol többet és jobbat adnak. Persze ugyanúgy van választási lehetőségem is.. kell vagy nem kell.
11. Karpfen
2018-01-11 18:30:06 Barna öves, Veterán
Jól belehúzott a Győr: http://gyorikosar.hu/amerikai-jatekossal-erositettunk/
Ettől még az a véleményem, hogy továbbra is az edző a gyenge pont. Jó sok pénzük lehet, szerintem vetekednek a Sopronnal. Csak nézők nincsenek.
10. grosser |Válasz erre: 9. burritos
2018-01-11 18:17:32 Piros öves, Veterán
"Pista pedig jobbra el", azt kell, hogy mondjam, hogy egyetértek, pedig a bajnokság elején volt 2-3 tényleg jó meccsünk, amikor még meg is védtem, de utána nagyon visszaestünk, nem kérdés, hogy ki miatt, így azt mondom, hogy váltani kell, de nem játékosoknál, hanem edzőben, de megkérdezném tőletek, hogy jelenleg ki lenne az az edző, aki fel tudná rázni ezt a - szerintem nem rossz játékos állományt?
30-44-es állásnál majdnem hülyét kaptam, hogy ilyen nincs, de mégis van, de azért csak hoztuk a kötelezőt, ami csak annyit ér, hogy győztünk.
Példát lehetne venni a hokisoktól, meg megkérdezni Egri István, hogy mit is csinálnak, mert valamit nagyon jól és működik is!

tt Krisztának az az óriási előnye, hogy van már mögött tíz év élvonalbeli rutin, annak ellenére, hogy még csak 26 éves, és igazi edzőknél tanult, mint Rátgéber, Füzy.
9. burritos |Válasz erre: 8. Népkert
2018-01-11 17:19:16 Zöld öves, Fanatikus tag
Én is hasonlóképpen látom, mint Te!
Fanni bár nem irányító, azért rendszeresen nem szabadna így elveszítenie a labdát labdavezetés közben. Csak válogatott játékos!
Raksányin pedig valóban látszódott, hogy érinti a szakmát!
Rajta kívül még Kirby volt dícsérhető.
Én Monicát visszavárom (a legjobb légiósunk volt!) + remélem beválik az új amerikai, így viszont, hogy Kirby ne váljon létszámfölöttivé, villámgyorsan lehetne honosítani.
Mert valljuk be Kirby jobb, mint Peckova (katasztrofális volt szintén!), de mint Melnika is, utóbbinak viszont maradnia kell, mint egyetlen center.
+ Dorina szimpatikus lány, de nem tudom, hogy mivel lehetne megtanítani védekezni, és ha támadásban sem megy neki (ahogy ezen a meccsen), akkor ő sem tud hasznára lenni a csapatnak.
Raksányi + Dorci és a jövőbeli tehetség Kiss A. megtartása a magyar játékosok közül valóban kulcskérdés. Mivel azonban Dorci úgy tűnik sérülékeny, Angi még nagyon fiatal, így osztom a véleményt, hogy Raksányi Krisztát nem szabad elengedni rövidtávon. Csak el ne menjen a kedve a játéktól!
Ja és majd elfelejtettem: Pista pedig jobbra el!
8. Népkert |Válasz erre: 7. benji
2018-01-11 16:33:49 Fehér öves, Tag
Semmi jóra.. :-(
Nem akarom Szabó Fannit bántani, de úgy veszik el tőle a labdát, hogy elkeserítő..Pedig maga nyilatkozta a legutóbbi Napos oldal adásában, hogy ő 1-es 2-es játékos. Labdát vezetni, dobni nem nagyon tud, úgy meg nehéz..
Raksányit viszont felüdülés volt nézni, a passzai(nem feltétlenül gólpasszokra gondolok), ahogy letámadásnál megtalálta az üres embert, a védekezése, látszik a kosárlabda IQ, a végén pedig tőle várták, hogy lezárja a meccset.
Meg kellene tartani, de az, hogy nem publikus a szerződésének időtartama(maga nyilatkozta) kicsit aggasztó számomra. Gondolom a szezon végéig..
Peckova és Zele is mutatott be hajmeresztő dolgokat, Melnika nagyot küzdve hozott egy dupla duplát, a látottak alapján az első 4 hely egyelőre az álom kategória..
7. benji |Válasz erre: 6. tommasi
2018-01-10 22:03:59 Lila öves, Őstag
És akkor mire számítsunk hétvégén Sopronban, akik ma az Euroligában nyertek 26 ponttal az aktuális francia bajnok ellen?
6. tommasi
2018-01-10 21:47:15 Barna öves, Tag
3 pontal egy Vasas-t?
Komoly problémák vannak még mindig.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...