Banner

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 55-62

Szerző: amigeleken.hu | 2020-03-05 09:43:00


Killik László Női K&H Magyar Kupa Döntő, negyeddöntő

Aluinvent DVTK Sopron Basket 55-62 (20-19, 11-18, 12-14, 12-11)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 400 néző. Játékvezetők: Papp Péter, Győrffy Pál Attila, Farkas Gábor.

DVTK: Medgyessy 12/6, Škorić 4, Walker-Kimbrough 9, Goree 15/3, Morrison 5. Csere: Kiss A. 4, Pusztai 4, Kányási, Zele, Szűcs R. 2. Vezetőedző: Cziczás László.

Sopron: January 7/3, Fegyverneky 7/3, Crvendakić 11/3, Brooks 15, Határ 9. Csere: Dupree 4, Krajisnik 7, Dubei 2. Edző: Gáspár Dávid.


Edzői értékelések

Cziczás László:

A második negyedben sokáig gólképtelenek voltunk, ez döntött, ha ez nincs, szorosabb meccset is játszhattunk volna. Pedig a lányok elhitték, hogy semleges pályán is tudunk a Sopron ellen jó meccset játszani. Látszik, hogy folyamatosan közelítünk hozzá, egy-két év és utol is érjük.


Gáspár Dávid: Ezen a mérkőzésen nem a néhány nappal ezelőtt lejátszott bajnokira jellemző látványos támadójáték dominált. Mindkét csapat koncentrált volt, próbálta limitálni a könnyű kosarak számát. Inkább a védekezés volt meghatározó, elég gyenge dobószázalékot produkáltak az együttesek. Az is volt a célunk, hogy próbáljuk minél alacsonyabb pontszámon tartani a DVTK-t, hiszen improvizatív támadójátékosaik vannak. Az ötvenöt kapott arről tanúskodik, hogy ezt sikerült megvalósítanunk. Nehéz ellenfélen jutottunk túl, amelyik ellen mindig nagy kihívás játszani, de jár a gratuláció az én játékosaimnak is, akik nagyon odatették ma magukat, és az egyik legerősebb fegyverünkkel, a védekezéssel sikerült nyernünk, melyre egész évben támaszkodunk.




A legfontosabb az, és erre a legbüszkébbek lehetünk, hogy a közönségünk nagyon jól érezte magát a vasárnapi találkozón – kezdte Cziczás László, az Aluinvent DVTK vezetőedzője. - Úgy gondolom, hogy egy nagyon komoly mérkőzést játszottunk a szuper bajnokcsapat ellen, és ha egy kicsit szerencsésebbek vagyunk, akkor nyerhettünk volna egy kosárral. Kihajtottunk magunkból mindent. Csütörtökön Cyesha Goreeval még erősebbek leszünk. Próbáltunk még jobban felkészülni Sopronból, mint ahogy a bajnoki mérkőzésre tettük.

Mindenki tisztában van a Sopron játékoskeretének az erejével. Ha most is egy hasonló ki-ki mérkőzést tudunk ellenük játszani, akkor én már nagyon boldog leszek. Készültünk új taktikai elemekkel, illetve még jobban felpróbáltunk készülni a soproniaknak a játékára.

Nagyon szeretjük Pécset. Jó mérkőzéseket játszottunk itt az elmúlt két évben. Nyilván ehhez hozzátartozik az is, hogy nem a Sopron ellen kellett pályára lépnünk, de ha választhatni kellett volna egy pályát, hogy hol szeretnénk Sopronnal megmérkőzni, akkor valószínűleg ez a pécsi Laubert Dezső Sportcsarnok lett volna.

Úgy gondolom, hogy aki megveri a Sopront Magyar Kupában, akkor az joggal gondolhatja azt, hogy akár a kupagyőzelem is meglehet. Nyilván a másik ágon is van nem is egy olyan csapat, aki ugyanerre készül. Szóval, ha lehet ilyet mondani, a Magyar Kupa megnyeréséhez legalább egyszer meg kell verni a Sopront, a jelenlegi helyzetben nekünk. Ha nyerünk, akkor egy nagy lépést teszünk a felé, hogy a tavalyi eredményt túlszárnyaljuk - zárta Cziczás László.


További negyeddöntők

13:00 TFSE-MTK - PEAC-Pécs

18:00 UNI Győr MÉLY-ÚT - ZTE NKK (tv: M4 Sport)

20:30 NKE-FCSM Csata - Atomerőmű KSC Szekszárd


Tovább a dvtk.eu-ra a teljes cikkre >>>>>>>


forrás: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. piros79
2020-03-08 18:39:43 Lila öves, Fanatikus tag
Megnéztem a Mindigo-n ezt a mérkőzést. Sok szépet nem lehet róla mondani. Tény, hogy a Sopron jól védekezett, de ezzel vallatni lehet. Nálunk irányító posztról temérdek eladott labda jött. Fel van adva Cicának a lecke, hogy hogyan csinál így, ilyen védekezés ellen működő támadójátékot. Nyáron irányító poszton erősíteni KELL!
7. Geotic |Válasz erre: 6. achilleus68
2020-03-06 12:15:27 Piros öves, Őstag
Szerintem ez a mostani formában lévő Szekszárd jobb mint valaha.
2020-03-06 10:54:18 Piros öves, Őstag
Gratulálok a lányoknak, erre lehet alapozni. A Sopron gyengébb mint tavaly, ezért igazolták vissza Dupree - t. Ha döntőzünk, lehet esélyünk, de sajnos a Szekszárd is egyre jobb. A kupadöntő is ki van kövezve nekik.
5. burritos
2020-03-06 07:57:01 Zöld öves, Fanatikus tag
Jó, hogy tétmeccsen is szoros meccsre késztettük a Sopront!
Ez a csapat Chachával kiegészülve versenyképes lenne a Sopron ellen is.
+ de jó lenne 2 év múlva Juhász Dorkát leigazolni. De minimum Nagy Dorottyát.
4. piros79
2020-03-05 22:12:39 Lila öves, Fanatikus tag
Nem szeretem azt a fajta kosárlabdát, hogy "kapjunk minél kevesebb pontot". Marhára látványos mérkőzés lehetett...

Remélem Cica csak altatja a Sopront a nyilatkozatával. Tény, hogy még nekik van jobb keretük, de a különbség most már nagyon kicsi. (Dícséri ez a DVTK szakmai munkáját!) Nem lehetetlen a bravúr!

Pozitív: nem gondoltam volna, hogy ezt a soproni keretet 75 pont alatt lehet tartani. Ha ez megy, már csak egy jó támadójátékot kell mellé tenni, ami ebben a csapatban benne van!

MK: ez egy nehéz ág. Ha most össze is jött volna a bravúr, a harmadik meccsre már könnyen elfogyhattunk volna, szóval ebben ennyi volt. A Sopron is vért fog izzadni a Szekszárddal.

Goree visszatért, ez jó, nyilván átrendezte egy kicsit néhány csapattárs statisztikáját, de ezért nem kell levenni senki fejét.

3x3 Indiában elhalasztva. Fölösleges volt a cserebere... Nagy kérdés, mi lesz most. Megint átszervezik a rájátszás programját? Válogatottak lelépnek vagy sem?
3. korxi
2020-03-05 18:40:02 Piros öves, Veterán
Kikaptunk a Soprontól. Pedig stabil 8-10 pont hátrány után 5 perccel a vége előtt feljöttünk -2 -re, és ez után lett a vége ennyi.
Na mindegy, ez azért előrelépés, hogy legalább addig eljutottunk, hogy szoros meccseket játsszunk a Sopronnal.
2. lnorbi |Válasz erre: 1. korxi
2020-03-05 17:10:04 Kék öves, Fanatikus tag
Igen, nyáron megházasodott.
1. korxi
2020-03-05 15:45:00 Piros öves, Veterán
Tinát mostmár Tina Krajisniknak hívják?
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...