Banner

Akik tényleg emelték a színvonalat - az évtized legjobb légiósai

Szerző: dfcwolf | 2017-08-03 13:10:00

Az idegenlégiósok szerepeltetése az NB I egyik örökzöld slágertémája: legyenek, ne legyenek, csak akkor jöjjenek, ha jobbak, mint a magyarok. Szubjektív válogatásunkban arra teszünk kísérletet, hogy a mostani évtizedben idehaza megforduló legjobb légiósokat szedjük össze.


José Juan Luque (DVTK) José Juan Luque 31 éves korában szerződött Diósgyőrbe, ahol két teljes szezont töltött el és ez idő alatt a miskolci közönség egyik kedvence lett. A spanyol utánpótlás-válogatott játékos korábban játszott a Sevillában, az Atlético Madridban, az Espanyolban és a Málagában is, azt pedig gyorsan bizonyította, hogy ilyen klubokban falábú focistákat nem alkalmaznak.

A spanyol irányító technikai képzettsége önmagáért beszélt, forintos labdái és életveszélyes szabadrúgásai a DVTK egyik legnagyobb fegyverét jelentették. A pályán mutatott teljesítménye mellett a szurkolók melletti kiállása is segítette őt népszerűségében, 2013-ban mégis a klubvezetéssel vitában kellett távoznia. A drukkerek azonban nem felejtenek, "A kapitány" búcsúja magyar pályán teljesen szokatlan képsorokat is hozott.

ELOLVASOM AZ EGÉSZET A HATHAROM.COM OLDALÁN>>>

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
10. toki* |Válasz erre: 8. fules1
2017-08-04 12:38:35 Fekete öves, Veterán
Persze!! Mind amellett én csíptem Sisát, de ő az fajta edző aki a fiataloknál esetleg el tud érni sikereket, de a felnőttekkel nem, mert a tényleg profi focisták kiröhögik mivel ott már szervezett taktika kell, annak a begyakorlása, és aki elbassza azt nem fekvőtámasszal kell büntetni. Szerintem legalábbis. Egyébként miután feljutottunk és Mikit kirúgták, a következő szezont már Sisával kezdtük el és akkor még Dudás Hunor volt. Jól emlékszel.
9. KáGábor* |Válasz erre: 8. fules1
2017-08-04 12:32:18 Fekete öves, Veterán
És ugye ilyen esetben nyilván a játékos a hibás, mert fegyelmezetlen, és nem tiszteli az edzőt...
8. fules1 |Válasz erre: 7. toki
2017-08-04 11:58:43 Piros öves, Őstag
És,hogy milyen mélyen van a szakmai nívó alatt az itthoni edzőgarnitúra,arra egy jó példa a házunk tájáról: Néhány éve amikor Sisa újra visszajött hozzánk(talán Hunor hozta vissza azt hiszem) az mellett,hogy neki nem kellett az erőnléti edző, jó tornatanár módjára az edzésen büntetésből fekvőtámaszokat nyomatott a játékosokkal,mint az iskolában tornaórán. A spanyolok meg jól kiröhögték :D
7. toki* |Válasz erre: 5. fules1
2017-08-04 11:24:45 Fekete öves, Veterán
Teljesen jogos. Igaz, ebben a korban már a stílusán az embernek nem lehet változtatni, de attól még 1 edző, ha szakmailag felkészült ahogy írtad, felnéznek rá a játékosok, még ha trágárul beszél akkor is. Mert látja, hogy amit mond, és mutat neki az edzésen, azt a meccsen a játékban viszont látja. Nekem megint az jön le, hogy nem hiteles a pali. Azt mondja, hogy volt 1 mag a csapatban (gondolom értette ezt Rudira, Tisza Tibir meg ki tudja még kire) akik tök jól el voltak abban a nihilben. Erre azt tudom mondani, hogy ezelőtt 4 éve (ha jól emlékszem), amikor Szivics idejött hozzánk, azzal kezdte, hogy ezt a pénzéhes magot robbantotta. Miért nem tanul Véber az ilyenekből? Magára vessen, és utána valóban ne dobálózzon, amikor ő volt a fasz!
2017-08-04 11:03:18 Fekete öves, Veterán
Egy ilyen mindenhol megbukott edzőtől el sem olvasok semmit. Détári is hiába magyarázná a magyarázhatatlant. Meg még sokan mások.
5. fules1 |Válasz erre: 3. toki
2017-08-04 10:24:26 Piros öves, Őstag
Elolvastam az interjút Véberrel,az az érzésem,hogy ez egy tipikus- fizetek az újságírónak pár százezret,hogy írjon rólam és a köztudatban maradok és hátha kapok egy padot valahol- féle cikk volt. Ameddig Véber arra nem jön rá,hogy tekintélyt nem úgy lehet szerezni,hogy állandóan lehordom a játékost a sárgaföldig,hanem szakmai felkészültséggel,emberi kvalitásokkal és példamutatással addig ne is álmodjon arról,hogy sikeres edző válik belőle.
4. KáGábor* |Válasz erre: 3. toki
2017-08-04 09:33:27 Fekete öves, Veterán
Elolvastam, és egyetértek. Vannak részigazságok, de tipikus magyar edző. A játékos hibás mindenben, leszarja a focit, nincs alázat, fegyelem, ő pedig "csak" abban hibázott, hogy túlértékelte a keretet.
3. toki*
2017-08-04 08:56:03 Fekete öves, Veterán
A rangadó-hu-n van 1 interjú Véber nagy úrral. Érdemes elolvasni. Jót mosolyogtam rajta amikor Tisza Tibit fikázza. Vannak egyébként részigazságai Vébernek, de ennyi és nem több.
2. fules1
2017-08-03 16:20:47 Piros öves, Őstag
Még most is beleborzongok ha eszembe jut az a búcsúmeccs,a fenti videót nem lehet elégszer megnézni.
És ezt sem:
1. toki*
2017-08-03 14:11:54 Fekete öves, Veterán
Hát igen, akiket megemlítettek, na azokkal tényleg nem volt gond a honi mezőnyben. Gondolom azért nálunk mind a 3 spanyolt meg akarták említeni, de mivel Luque volt az első fecske, ezért maradt csak ő. Mert szerintem mind Gallardo, mind Fernando szintén főnyeremény volt nekünk.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...