Banner

Akár négy-ötszáz férőhellyel is bővülhet a miskolci jégcsarnok

Szerző: Jáborcsik András | 2017-06-13 21:08:00

A Jégcsarnokban gőzerővel folyik a pályatest teljes felújítása, adta hírül a boon.hu. A munkálatok fedezetéül szolgáló anyagi forrást már a 2017/18-as TAO-keret „terhére” teremtették elő, nyilatkozta a hírportálnak Egri István, a Miskolci Városi Szabadidőközpont igazgatója.


A kivitelezésre bruttó 68 millió forintot fordítanak, ez az összeg tartalmazza a pályalemezt, a mintegy húsz kilométernyi vezetéket, az acélhálóval erősített betont, ebben futnak azok a csövek, amelyeken keresztül hűtik a pályát, de új palánk is kerül a pálya köré.

A régi palánkot természetesen nem vitték a nyersanyag-hasznosító telepre, hanem leszerelték, majd beépítették a Jégcsarnok „kisöccsébe”, a kettes komplexumba.


Korábban arról is sokszor beszélt az igazgató, hogy előbb vagy utóbb jégfelújító gépre is szert tesznek, nos ez a kanadai, korszerű gyártmányú nélkülözhetetlen „járgány” októberben érkezik Miskolcra, ahol minél hamarabb rendszerbe állítják.


A Jégcsarnok a Mol Liga 2016/2017-es szezonja utolsó tavaszi meccsén több mint kétezer nézőnek adott otthont úgy, hogy az arany­érem sorsáról döntő találkozón a „csilláron” lógtak a nézők, vagyis a bővítés elkerülhetetlen, halaszthatatlan.

"Ezzel teljes mértékben egyetértek – emelte hangját az igazgató. – A fejlesztés is benne van a TAO-ban, de zöldet még nem kaptunk. Elképzeléseink szerint mindkét kapu mögött építhetünk úgy négy-ötszáz szurkoló elhelyezésér­­e alkalmas lelátót, ahol pár sort alakíthatunk ki. A kivitelezés csak forrás kérdése, így akár szezon közben is megcsinálhatjuk. A 70-80 milliós nagyságrendű ötletet bedobtuk, elindítottuk, az új szezon kezdetéig eldől, hogy kapunk-e rá határozatot. Megvalósulása esetén két­ezer-ötszázas lehet a Jégcsarnok és ez elegendőnek tűnik."


Elolvasom a teljes cikket a boon.hu-n >>>>


forrás: boon.hu


És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. sapisanyi |Válasz erre: 3. pirosfehér 1910
2017-06-20 13:43:51 Lila öves, Fanatikus tag
meg mert valamit normálisan csak ezek tudnak, köszönnéd azoknak akiknek kell ,hogy ilyen szart is csináltak ide.
2017-06-14 13:03:26 Barna öves, Fanatikus tag
Végre ez is meg lesz csinálva normálisan.
2. grosser |Válasz erre: 1. vebgy
2017-06-14 12:46:09 Piros öves, Veterán
Pontosan! Mert azoktól az oszlopoktól bizonyos helyeken (kb. 400 szék) a játéktér fele beláthatatlan.
1. vebgy*
2017-06-14 12:06:34 Fekete öves, Veterán
Meg a kritikán aluli sportcsarnok felőli lelátóval is kezdeni kellene valamit...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...