Banner

Agyvérzéssel hordta ki babáját Tamás-Szabó Barbara, a DVTK-FUX játékosa

Szerző: objektív | 2019-11-22 19:10:00

Tamás-Szabó Barbara, a DVTK röplabdázója - aki a DVTK labdarúgójának, Tamás Márknak a felesége - egy évvel ezelőtt, hat hónapos terhesen agyvérzést kapott. Csoda, hogy ő és a baba jól van. Holnap visszatér a pályára. - írta a borsonline.hu

A 29 éves csinos kismama egy évvel ezelőtt élet-halál között lebegett: várandósságának 25. hetében agyvérzést kapott. Lebénult a bal oldala, és több epilepsziás rohama is volt. Olyan hétköznapi dolgokat sem tudott megcsinálni, mint a fürdés vagy a vécézés, közben ott növekedett pocakjában a kis Zora.


Miatta is elhatározta, újra járni, írni, de akár még sportolni is fog. Az akaratának, kitartásának köszönhetően pedig nemcsak felépült, hanem szombaton a pályára is visszatérhet.


Négy hétig tartózkodtam kórházban, utána már képes voltam bicegni, igaz, járógéppel, mert a lábfejem még nem mozgott. A lábujjaimnak nyolc hónap kellett, hogy újra rendben legyenek – mondta a Borsnak Szabó, hozzátéve: kezdetben fel sem fogta, mennyire súlyos dologról van szó, úgy kezelte a sztrókját, mint egy sérülést.


Az első sokk akkor ért, amikor mentem Zorával a pocakomban ultrahangra, és az orvos úgy fogadott, csoda, hogy élek. De a kórházban eltöltött egy hónapban is voltak mélypontjaim, főleg amikor éjszakánként egyedül voltam. Sok minden megfordult a fejemben, de úgy voltam vele, a legfontosabb, hogy a babám egészséges le­gyen. Pont akkor kezdett mocorogni a hasamban, amikor kórházba ke­rültem. Ez megnyugvással töltött el, de folyamatosan nézték a szívhangját, és genetikai vizsgálaton is átesett. Szerencsére makkegészséges. Már kilenc hónapos és gyönyörű, igazi rosszcsont.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás: borsonline.hu, Tények




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. toki*
2019-11-27 08:17:53 Fekete öves, Veterán
Jó egészséget a családnak, főleg a lányoknak! Márk! Férfi vagy a javából! A szemembe borsodi lettél, nem kicsit!
2019-11-25 10:38:46 Piros öves, Őstag
Nagy tisztelet az előttem szólóknak, még több a kis családnak! Sok-sok örömet és egészséget a babához! Márkot eddig sem bántottam soha, a hibák ellenére sem, mert mindig őszintén játszott,ezután még inkább tisztelni fogom ,emberileg is! Kitartást kívánok Nektek!
2019-11-24 09:26:03 Fekete öves, Veterán
Megnéztem a videót, de nem kellett volna.
Döbbenetes miken mentek át Tamás Márkék. Ilyen teher mellett rengeteg sportoló összeesett volna idegösszeroppanásig, de Tamásunk szó nélkül tette dolgát, ahogy tudta.
Csak RESPECT járhat neki, hogy nem panaszkodott, hanem cselekedett.
Csak a nem létező kalapomat emelhetem meg elötte, és van miért bocsánatot kérni tőle, mert a teljesítményét én is néhanapján rossz jelzőkkel illettem meg. De ilyen előzmények mellett ez benne van. Igaz ezt kb. senki sem tudhatta.
Summa summarum. Egészséget a kicskike (hálistennek egészséges) Zorának, a mamának, és Márknak.
Respect Tamásnak! Ekkora terhet cipelni nem egyszerű. Remélhetőleg a kicsilányt 20 év múlva már valamelyik DVTK sportágban viszontlátjuk, mint Profi sportoló. Legyen az Röplabda, vagy Kosárlabda.
10. Geotic
2019-11-24 01:29:53 Piros öves, Őstag
Ha jól következtetek a jegyzőkönyvből, ma már pályára lépett Barbi, még ha valószínűleg nem is sokat.
Bízom benne, hogy visszanyeri a régi formáját, de természetesen az egészség mindenek előtt!
2019-11-23 19:14:23 Zöld öves, Lelkes újonc
Azokat a fa@fejeket szerintetek érdekli ez a hír, aki sportot űznek Tamás Márk szidásából? Le sem tojják. Ugyanúgy fogják szapulni.
8. zorba*
2019-11-23 14:51:34 Fekete öves, Veterán
Most már a kritizálók is láthatják, hogy a háttérben miken ment keresztül Tamás Márk. Mégis tette a dolgát. Lehet becsúsztak hibák is, de ilyen élethelyzetben kinél nem?
7. Füles1
2019-11-23 14:07:17 Lila öves, Tag
Lehet h Tamás Márk nem egy spiler,de egy ilyen nehéz időszakban amilyen nekik jutott az utöbbi időben,emberűl viselkedett mem nyafogott tette a dolgát. Játszott akkor is amikor a családjáért kellett aggódnia. Barbarának is maximális tiszteletem. Kívánok nekik erőt és egészséget és azt h nagyon sok örömük legyen a gyermekükben.
2019-11-23 11:44:21 Lila öves, Tag
Példaértékű gyözelem a betegség ellen!Minden tiszteletem a tiéd Barbara.
Márknak üzenem-ne feledje mit mondtam kb egy hónapja ,amikor megszólítottam az Omv kútnál...
5. mr-d
2019-11-23 07:33:00 Fekete öves, Őstag
A legfontosabb, hogy egészségesek. Kívánom, hogy a szülők, mint sportemberek -megszabadulva a betegséggel járó tehertől- sikereket érjenek el a pályán további pályafutásukban, lehetőleg a kis Zorából is egy DVTK-szurkolóknak örömöt okozó sportoló nevelkedjen:) Külön köszönet Márknak, hogy a sok "szurkolói" beszólás mellett is kitartott a csapatunk mellett.
4. Geotic
2019-11-23 01:49:36 Piros öves, Őstag
Én legutóbb Vasút meccsen voltam, az ugyebár szinte ugyanez a csapat volt.
Ez a csapat tele van miskolci születésű, vagy kötődésű lányokkal.
Nem kellene elkezdeni kijárni és szurkolni nekik is?
Lassan elérhető közelségben lesz az extraliga felsőház is.

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...