Banner

A zárófordulóban öt csapat küldött pályára 21 év alatti magyar fiatalt

Szerző: amigeleken.hu | 2019-12-17 09:17:00

A fiatalok NB I-es játékpercei kapcsán az idény során már többször megírtuk, hogy ha a néhány, folyamatosan lehetőséget kapó, 21 év alatti játékos közül valaki valamilyen okból kiesik, akkor jelentősen csökkenhet a vizsgált és a fiatal szabály által is támogatott futballisták összes pályán töltött ideje - olvasható az utanpotlassport.hu szokásos heti összefoglalójában.

Erre láthattunk példát az utolsó 2019-es fordulóban a DVSC-nél, amikor az addig 11 meccsen 931 percet szerepelt Kusnyír Erik nem került be a Kaposvár elleni meccskeretbe, pedig értesüléseink szerint elutazott a csapattal a somogyi megyeszékhelyre. A DVSC így a 19 éves, védőként és középpályásként is bevethető futballista nélkül szenvedett meglepő, 4–1-es vereséget. A Debrecenbe 15 percre állt be csereként Kundrák Norbert (20), aki a legutóbbi két bajnokin nem jutott szóhoz, most a hajrában kapott lehetőséget Herczeg András vezetőedzőtől.


A Ferencvárostól hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett DVTK-ban Korbély Kristóf kezdőként 60 percet játszott, mielőtt lecserélte őt Feczkó Tamás vezetőedző. Az ifjú balszélső négy bajnoki után kezdett ismét a Diósgyőrben, úgy, hogy a legutóbbi három meccsen összesen 26 percet kapott. Viszont most nem lépett pályára a 17 éves Orosz Donát, aki ebben az idényben két fordulóval ezelőtt játszott először, a legutóbbi fordulóban, a Mezőkövesd legyőzése alkalmával pedig kezdőként végig is küzdötte a 90 percet, az FTC ellen azonban már nem „kockáztatott” a DVTK a fiatal védő pályára küldésével.


Az állandó szereplők közül a zalaegerszegi jobbhátvéd Bolla Bendegúz ismét 90 percet töltött a pályán a Puskás Akadémia elleni, 1–0-ra megnyert idegenbeli bajnokin. Ebben a fordulóban ő volt az egyetlen, aki ezt elmondhatta magáról, illetve ez azt is jelenti, hogy az ősszel Bolla töltötte a legtöbb időt a pályán a vizsgált korosztályból. Összesen 1046 percen át szerepelt, ami az összes játékperc 73 százaléka, csak eltiltás vagy sérülés miatt hiányzott.


A 21 ÉV ALATTIAK JÁTÉKPERCEI AZ NB I, 16. FORDULÓJÁBAN – A FIATALSZABÁLY ALAPJÁN

Csapatonkénti sorrend

(A 2000. január 1. után születettek játékpercei duplán számítanak.)

Puskás Akadémia: 67×2=134 perc
DVTK: 60×2=120
ZTE: 90
Kisvárda: 45×2=90
Bp. Honvéd: 2×4+ 22=30
DVSC: 15


Játékosonkénti sorrend

Bolla Bendegúz: 90
Radics Márton: 67
Korbély Kristóf 60
Kovácsréti Márk: 45
Banó-Szabó Bence: 22
Kundrák Norbert: 15
Cipf Dominik: 4
Összes játékperc: 303


Elolvasom a teljes cikket az utanpotlassport.hu-n >>>>>>


forrás: utanpotlassport.hu

fotó: Max




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...