Banner

A Vienna Capitals második csapata a MOL Liga kapujában

Szerző: amigeleken.hu | 2017-06-01 09:08:00

A Vienna Capitals megkezdheti a csatlakozási tárgyalásokat a magyar bázisú ligával.

Nem csak a liga magyarországi csapatai, de a magyar szövetség is úgy ítélte meg, jó lépés, ha az osztrák főváros második számú csapata csatlakozik a MOL Ligához. Az MJSZ beszámolójában megemlíti, hogy a Vienna Capitals lehet az első osztrák csapat, amely az MJSZ felnőtt férfi bajnokságában indul.

A liga tagjai és vezetői ülést tartottak 2017. május 25-én, ahol a bécsi együttes nagyon színvonalas prezentációt tartott, olvasható az MJSZ honlapján, Az előadás erőssége volt a klub magas marketingértéke, komoly szurkolótábora és a nagy tőkeerősségű szponzorai. Az is kiderült, hogy egysornyi erős légióssal, egy sor tapasztalt osztrák játékossal és kétsornyi saját nevelésű fiatallal tervez a szakmai vezetés.

A magas szintű előadás után a liga magyar csapatai egybehangzóan támogatták a bécsi klub felvételét. A kérelem ezt követően, az MJSZ elnökségéhez került. Az elnökség jóváhagyta a klub csatlakozási kérelmét, ezzel megkezdődtek a tárgyalások az MJSZ és az osztrák csapat között.”



forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. ötvenöt |Válasz erre: 12. perecesi-diosgyor-szurkolo
2017-06-02 14:36:17 Zöld öves, Tag
Így, hogy indul a V2, lehet kicsit sok lenne az 54 mérkőzéses alapszakasz. Főleg ha tényleg jön a Vienna Capitals 2 (szerintem őket akartad írni a KAC helyett), mert akkor földrajzilag "nyúlik" a liga, nagyobbak lesznek a távolságok és ezt is figyelembe kell venni a menetrend kialakításakor.
2017-06-01 18:50:27 Fekete öves, Veterán
Jó kis mezőny van itt kialakulóban. A két szomszédos csapatunknál is úgy tűnik, hogy nem lesznek pénzbeli gondok. A brassó és a csík is jó pénzekből gazdálkodhat az idény során.
A debrecen kezd nagyon belelendülni, a mac is jól igazol, na meg ugye mi is.
A többi magyar csapat háza tájáról annyira sok érdemleges történés nincs, de még bőven van idő.

DVTK, UTE, FTC, MAC, DHK, Brassó, Csíkszereda, DAB, Fehérvár II, KAC

Ha 10 csapatossá csökken a bajnokság, akkor lehetne 54 mérkőzéses alapszakaszunk, ami az alábbi sztem pozitív eredményeket hozná.
- Gyakrabban lehetnének mérkőzések
- Több fiatal játékos kaphat jóval több szerepet.
- Több mérkőzés kerülhet képernyőre, de ehhez az emnétty szporty jobb hozzáállása is kéne a liigához. Sokkal több mérkőzést adhatnának, mert annyi szabad adás sávjuk lenne, helyette inkább adnak valami töltelék szart.
- Több bevétel a klubok számára
- és legutolsósorban késöbb fejeződhet be a mol liga, ami a válogatottunk szempontjából sem lenne rossz. Jobban meccsben lennének az éppen beválogatott hokisok, és nagyobb esélyekkel indulnának jégre a feljutásért, amit nálunk is rendeznek jövőre. Teltház lesz a meccseinken, az már most garantált.
11. tabak |Válasz erre: 9. Karpfen
2017-06-01 15:25:33 Piros öves, Őstag
Ja és a labda sem... ;)
10. korxi |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-06-01 15:17:57 Piros öves, Veterán
Dehogyis. Az köztudomású és senki által nem vitatott tény, hogy az EBEL magasabb színvonalú, nagyobb játék - és tőkeerejű bajnokság mint a MOL Liga. Ez nem a MOL Liga degradálása, hanem egy alapvető tény állítása.
A Vienna Capitals az EBEL egyik topcsapata, többszörös bajnoka. Ha az első csapatát a MOL ligában akrná indítani, az olyan lenne, mintha egy bajnokcsapat bejelentené hogy ő jövőre a másodosztályba nevez, mert csak.

A Viennától egyébként kérdezték, hogy az EBYSL ben induló (gyakoraltilag U21-es) csapatuk azért megmarad? Mondták hogy természetesen, tisztában vannak azzal hogy a MOL Liga nem utánpótlásbajnokság, egy másik felnőtt csapatot indítanak. A fiataljaik persze zömében itt lesznek, de lesznek légiósok, ex ebelesek valamint ritkábban játszó ebelesek is, mert nem szándékoznak pofozógépek lenni.
Indulhattak volna az ún. Alpesi Ligában is, ami ott kb. a 2 -es számú sorozat, jelenleg osztrák és olasz csapatok vannak benne, de a MOL Ligát erősebbnek tartják.

Szó volt egyébként egy másik, nem EBEL-es osztrák csapat jelentkezéséről is, de úgy tűnik hogy abból nem lesz semmi, legalábbis egyelőre.
9. Karpfen |Válasz erre: 8. tabak
2017-06-01 14:00:18 Barna öves, Veterán
Igen, a stadion szükséges, de nem elégséges feltétele a fejlődésnek.
8. tabak |Válasz erre: 7. Karpfen
2017-06-01 13:27:24 Piros öves, Őstag
Foci stadionok is kellenek! Ha még úgy lenne, hogy csak akkor jatszik a hoki, ha befagy kint a fellocsolas, mint a Kinizsi idejében, hokiban sem tartanánk sehol. A focival az a baj, hogy túl nagy cég, nehezen változtatható meg a közeg mentalitása...a hoki rugalmasabb, jobban bevette az újat.
7. Karpfen |Válasz erre: 4. tabak
2017-06-01 12:44:19 Barna öves, Veterán
A hokiban érzem, hogy évről évre lépegetünk előre. Ezt nem csak miránk értem, hanem az egész magyar közegre. A fociban viszont semmi ilyesmit nem látok a sok állami pénz és az új stadionok ellenére. Remélem, hogy sikerrel járnak a bécsiek csatlakozási tárgyalásai.
6. Szabó József* |Válasz erre: 4. tabak
2017-06-01 12:21:37 Fekete öves, Veterán
A bővítés jövőre esélyes, amennyiben a csehek is beszállnak, nagyon komoly lesz a V4-sorozat.
5. Szabó József* |Válasz erre: 2. Bobák Kornél
2017-06-01 12:20:31 Fekete öves, Veterán
A Capitals lehetőségei igen komolyak.
Az első csapatuk kimagaslik az EBEL-ből és iszonyú bő játékoskerettel dolgoznak.
Így a második csapatuk is bivalyerős lesz, az első négybe tehető a MOL-ligába.
4. tabak
2017-06-01 11:47:33 Piros öves, Őstag
És úgy hallom, lesz az a V2 kupasorozat, ami akár bővülhet is lengyel, esetleg cseh csapatokkal is! Na valami ilyesmi kellene fociban is! Anno volt a KK, most lehetne V4 Kupa, nagy szükség lenne a magyar csapatoknak fociban is egy ilyenre, augusztus végére úgyis kiesunk az összes európai kupabol!!!

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...