Banner

A Transfermakt.com adatai alapján: Fülöp István a Diósgyőr játékosa!

Szerző: walaki | 2017-01-08 06:46:00

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 4 5 > 

41. dudik-attila |Válasz erre: 28. diodio
2017-01-09 08:57:33 Piros öves, Őstag
Csak virtuálisan :)
40. usep |Válasz erre: 38. korxi
2017-01-09 08:11:28 Barna öves, Fanatikus tag
Van egy jó kis jogintézmény , úgy hívják hogy előszerződés. Persze sok alfaja van, de a lényege hogy a felek kötelezettséget vállalnak arra, hogy egy későbbi időpontban egymással szerződést kötnek. Lehet benne szabályozni a pénzeket, időpontokat, feltételeket stb. Én így csinálnám.
2017-01-08 23:58:51 Citromsárga öves, Tag
Na, akár így, akár úgy jönnek mennek a játékosok , a lényeg hogy Miki lassan teljesíti a ráeső részét.
Ha össze jönnek a dolgok, akkor nem is rosszul.
A mezőnyben mi kezdtük leghamarabb a felkészülést, bár Ferkó még így is jobban örült volna, ha több, 6 hét áll a rendelkezésére, mivel ő még nem készült fel soha a Diósgyőri csapattal....
Abban azért próbálok reménykedni,hogy egy teljes fél szezon,és megannyi korábbi edzőmeccs, plusz amik még várnak a csapatra febr.18-ig,az elégséges lesz neki, még akkor is, ha nem szolt még neki senki, hogy vannak még csapatok, akik alkalmazzák a légiós, és a fiatal ajánlást...

De mi szurkolók nyugodtak lehetünk, hiszen (ami egyébként más,a többi edző számára evidencia),azt Ferkó átlagban minden harmadik sajtótájékoztatóján hangoztatja, hogy vállalja a felelősséget a csapatáért,mert ő az edző.....:-)))

Nem baj Ferkó,most már lassan eljön a te időd is, hogy bizonyítsd, nem véletlenül vállalt, és vállal érted továbbra is felelősséget Miki....!!!
38. korxi |Válasz erre: 37. mr-d
2017-01-08 17:50:40 Piros öves, Veterán
Ez így van, két klub attól még köthet szerződést egymással, hogy hivatalosan nem átigazolásnak hívják a dolgot, és megállapodhatnak abban, hogy az egyiktől (az új klubtól) valamilyen jogcímen pénz jár a másiknak. Sőt akár még néven is nevezhetik a dolgot, tehát lehet például Nikházi Márk szerződésbontási díja - hiszen az MTK a jelen esetben azt szeretné, hogy a DVTK ne ragaszkodjon ahhoz, amihez minden további nélkül ragaszkodhatna, hogy tehát Nikházi kitöltse itt a szerződését.
37. mr-d |Válasz erre: 34. gabeszba
2017-01-08 15:05:34 Fekete öves, Őstag
Végül is elképzelhető, hogy a játékos szerződését felbontják kölcsönös megegyezéssel, okként megjelölve más sportszervezethez igazolást (fontos). Ugyanakkor a másik sportszervezettel megkötik a játékjog átadásának feltételeit tartalmazó szerződést, benne az esetleges átigazolási díjjal. Maga a játékjog pedig, ha minden flottul megy az átigazolási időszak kezdetén kerül az új sportszervezet tulajdonába. A játékos az új klubbal közben szerződést köt, nem kell megvárni az átigazolási időszak kezdetét (hiszen az előzőt felbontotta), ez alapján látogatja az edzéseket. Az átigazolási díj megfizetése a szerződésben megjelölt határidőre esedékes. Valami ilyesmi lehet a metódus ilyenkor, ügyvéd jobban tudja, de Nikházi ügye papíron már le van játszva teljesen legálisan, Fülöpé pedig nincsen.
36. tb
2017-01-08 14:06:03 Piros öves, Őstag
Több dologról beszéltek.
A játékosnak van egy játékjoga (aminek tulajdonjogával korábban rendelkezhetett ő maga, gazdasági társaság vagy sportszervezet, HA jól tudom, a FIFA ezen változtatott, és már csak sportszervezet rendelkezhet). Amikor egy játékos csapatot vált, köttetik egy szerződés a két csapat között (ha szerződés köti még csapathoz) és a játékos és a csapat között, legtöbb esetben pedig a játékos managere és a csapat között is. Nem hiszem, hogy ezen szerződések megkötését az MLSZ vagy az UEFA / FIFA időben korlátozná. Így kerül a játékos játékjogának használati joga egy klubhoz.
A másik lépés az átigazolás. Ezt - átigazolási időszakban - az MLSZ-nél kell kezdeményezni, a megfelelő dokumentumok benyújtásával. Amennyiben minden klappol, a játékos az új klubjának játékosává válik. Játékjogosultságot kap, ha minden feltétel adott (nincs eltiltva pl.).

Szóval, ha megvan a szerződés, akkor - igazolási időszaktól függetlenül - a játékos átigazolásának JÓ ESÉLLYEL nem lesz akadálya. A kettő időben elhatárolódhat (pl. Antal Boti átigazolása jóval később történt a szerződések megkötésénél.). HA jól tudom, egy dolgot tiltanak a szabályok: a játékos közvetlen megkeresését a szerződése lejárta előtti fél évnél korábban.
35. toki* |Válasz erre: 34. gabeszba
2017-01-08 13:21:05 Fekete öves, Veterán
Én is valami ilyesmire gondolok, hogy papíron is, meg a pénz átutaláson is 15.-ei dátum vagy 16.-ai, közben meg már annál a klubnál edzenek ahová igazolnak.
34. gabeszba |Válasz erre: 33. mr-d
2017-01-08 13:15:36 Piros öves, Őstag
És mi van akkor,ha sokkal egyszerűbb az egész dolog,mint mi gondoljuk : pl,ha Nikházi esetét nézzük a DVTK január 15-el bontja fel a szerződést az MTK január 16-al leigazolja hivatalosan,ebben az esetben jár az átigazolási pénz a klubnak.
A szerződés bontás előtti időre,ami kb 2 hét a DVTK engedélyt ad a játékosnak,hogy látogassa az MTK edzéseit. Tehát még a mi játékosunk,de csak papíron. Valami ilyet képzelek el Fülöp esetén is.
33. mr-d |Válasz erre: 22. gabeszba
2017-01-08 13:02:21 Fekete öves, Őstag
Én sem ismerem pontosan a konkrét eseteket. Ez a fajta szerződésbontós móka akkor játszható meg, ha a klubok között nincs pénzmozgás. Hiszen ha korábban szerződést bontottunk Nikházival, akkor az MTK-tól már nem jár nekünk semmi. Ha pénzt akarunk a játék jogáért, akkor azt az átigazolással lehet kérni, szerződtetett labdarúgóért. Tehát ha kapunk pénzt Nikháziért, akkor még lehet nincs felbontva a szerződése. Esetleg olyan kiskapu van, hogy papíron Nikházi fizet a klubnak, amit aztán "aláírás pénzként" megkap az MTK-tól. Fülöp szerződését nem fogják felbontani papíron hamarabb a románok, ott a TMS-en keresztüli átigazolás lesz szerintem. Kacifántos ez földi halandónak.

szerk: Transfermarkt szerint 2017 jan.15-től kerül az MTK-hoz a játékjoga, máshogyan nem is lehet.
Mivel a klub is azt írja a közleményében, hogy "Értékesítettük Nikházi játékjogát" a 37-ben leírt metódust alkalmazhatták.
32. gabeszba |Válasz erre: 30. diodio
2017-01-08 12:52:47 Piros öves, Őstag
Remélem feltérképezték rendesen a srácot,ha több évre leigazolják!

1 2 3 4 5 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...