Banner

DVTK-Volán - Csákvár 6-2

Szerző: Jáborcsik András | 2017-04-28 19:56:00

Szép volt fiúk!

A DVTK-Volán csapata ma délelőtt nagyszerű játékkal, magabiztosan győzte le 6-2 arányban a Csákvár együttesét, ezzel nagy lépést tett az extraliga tagságunk meghosszabbítása érdekében.


Szombaton ismét asztalitenisz nagyüzem lesz a Jókai Mór Református Általános Iskola tornatermében. A sportág szerelmesei extraliga és NB-II-es mérkőzésen is szoríthatnak a diósgyőri asztaliteniszezők sikeréért.


11 órakor lép asztalhoz extraliga csapatunk, amely a bennmaradás szempontjából vív sorsdöntő mérkőzést a Csákvár együttesével. Ha szerzünk legalább egy pontot, akkor minden bizonnyal megőrizzük extraliga tagságunkat, ugyanis az NB-I Keleti csoportjában annak a SZERVA ASE-nek a második csapata áll toronymagasan az élen, és szerez jogot az extraligában való indulásra, amelynek első csapata az extraliga második helyén áll. A szécsényiek azonban már kinyilvánították, hogy nem kívánnak két csapatot indítani a legfelsőbb osztályban.

Az őszi idényben Csákváron 6-2 arányban diadalmaskodtak a hazaiak, így minden bizonnyal fűti a vágy a fiúkat a visszavágásra.Az ellenfél legeredményesebb játékosa a 22 győzelemmel és 15 vereséggel a játékos teljesítmény lista 12. helyén álló Varga Sándor, míg a DVTK legeredményesebbje a 14/26-os mutatóval rendelkező Molnár István Patrik.

Nagy csatára, kiélezett küzdelmekre van kilátás, elkél a bíztatás a csapatnak, ezért minden érdeklődőt szeretettel várnak a Jókai Mór Református Általános Iskola Pallos utca 1. alatti tornatermébe.


Három fordulóval a bajnokság befejeződése előtt három pont az előnye második csapatunknak az NB-II Észak-Kelet csoportjában.

A csapat szombaton 15 órai kezdettel fogadja a tabella ötödik helyén álló Vásárosnamény együttesét. Az utolsó előtti fordulóban Debrecenbe látogat csapatunk, majd a bajnokság zárásaként az egriek második csapatát fogadjuk és ünnepelhetjük majd remélhetőleg az NB-I-be feljutó bajnokcsapatot.

A csoport teljesítmény listájának élmezőnyében két diósgyőri játékos is található. Tóth Zsolt 92,72%-os mutatóval (51 győzelem/4 vereség) a második, míg Doros Szilárd 88,13%-os mutatóval a negyedik helyen tanyázik. Szombati ellenfeleink a középmezőnyben helyezkednek el, így a mérkőzés egyértelmű esélyese a DVTK.


Doros Szilárdhoz kapcsolódó hír, hogy elmúlt hét szombaton a Szerencs Kupán vett részt a DVTK asztalitenisz szakosztálya és a férfi párost és az egyénit is a DVTK játékosai nyerték, öregbítve a klub hírnevét ebben a kevésbé elismert sportágban.

Az egyéni verseny első helyezettje Doros Szilárd lett, míg párosban a Doros Szilárd -Bodnár József duó diadalmaskodott.

Külön öröm utánpótlás versenyzőink szereplése, hiszen Szabó Gergő második, míg Kopcsó Levente harmadik helyezést ért el. Ők már a DVTK által másfél éve elindított utánpótlás programban kezdték megismerni az asztalitenisz alapjait. Látva őket, van értelme a munkának!


Egyesületünk kadett korú leány reménysége, Menkő Veronika az elmúlt hétvégén Belgiumban vett részt a 2017. évi belga nyílt junior és kadett versenyen. Menkő Phan Violával az oldalán nagyon szép eredményeket ért el, hiszen mind párosban, mind pedig csapatban a dobogó harmadik fokára állhattak fel. Párosban egy hajszálon múlott a csillogóbb érem, mert a későbbi győztes thaiföldi-amerikai páros az elődöntőben ötjátszmás mérkőzésen győzte le csak párosunkat, úgy, hogy a döntő szett 14-12-es eredménnyel zárult ellenfelünk javára.

Menkő Veronika a kép jobb szélén látható


SERDÜLŐ LÁNYOK, PÁROS, FŐTÁBLA
NYOLCADDÖNTŐ
Menkő, Phan–Lladonosa, Virgili (spanyol) 3:0 (5, 6, 4)
NEGYEDDÖNTŐ
Menkő, Phan–Chitale, Kutumbale (indiai) 3:0 (6, 9, 7)
ELŐDÖNTŐ
Menkő, Phan–Saritapirak, Wang (thaiföldi, amerikai) 2:3 (–14, –9, 9, 8, –12)


forrásd: moatsz.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
1. objektiv
2017-04-29 14:16:54 Fekete öves, Őstag
És sikerült is. Gratulálok a fiúknak!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...