Banner

A női foci méltó ünnepe lesz a Förch Női Magyar Kupa-döntő

Szerző: walaki | 2018-04-24 20:59:00

Förch Női Magyar Kupa, döntő

Ferencváros–DVTK
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
Kezdési időpont: április 26., csütörtök, 20.00

A belépés díjtalan, a mérkőzést az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti.


A címvédő Ferencváros és a Diósgyőr csap össze április 26-án a Förch Női Magyar Kupa döntőjében, az esemény rangjának megfelelő esti mérkőzésen, 20 órától az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Míg a DVTK már azzal is történelmet írt, hogy bejutott a kupadöntőbe, addig a Ferencvárosnál ez már lassan kezd megszokottá válni: a legutóbbi négy fináléban ott voltak a zöld-fehérek, és 2015-ben, 2016-ban és 2017-ben pedig meg is nyerték a sorozatot, így címvédőként várhatják az összecsapást.



A 2017/2018-as kiírás elődöntőjében a Ferencváros hatalmas csatában győzte le az MTK-t, úgy, hogy Szeitl és Aleksic kiállítása miatt kettős emberhátrányban fejezte be a mérkőzést – ennek ellenére a győztes gólt éppen a hajrában, a 88. percben szerezte meg Fenyvesi Evelin, aki a döntőben is szeretne eredményes lenne.

Nem lehet más a célunk, mint hogy negyedszer is megnyerjük a kupát. Mondom ezt annak ellenére, hogy a DVTK kiváló ellenfélnek ígérkezik, a bajnokságban két héttel ezelőtt nagy csatában tudtunk 2–1-es győzelmet aratni. Harcos, küzdelmes meccsre számítok a döntőben, ahol nem számít majd, mi történt eddig, mindkét csapat tiszta lappal indul. A legfontosabb, hogy csapatként legyünk sikeresek, de persze szeretném góllal vagy gólpasszal segíteni a jó eredmény elérését – mondta az mlsz.hu-nak a Ferencváros magyar válogatott középpályása, aki nagyon örül annak, hogy egyre nő a női labdarúgás elismertsége Magyarországon is.

Nagyon szeretjük ezeket a kiemelt téttel bíró mérkőzéseket, a Magyar Kupát és a bajnoki döntőket is, hiszen ekkor tudjuk megmutatni magunkat és a sportágat. Évről évre előrébb tud lépni a női futball, a szurkolóktól is egyre több visszajelzés jut el hozzánk, ami motivációt jelent a mindennapokban is. Örülök, hogy az esti kezdés miatt ezúttal talán még többen ülnek majd le a képernyő elé, és mivel egy meccsen eldől minden, kiélezett, drámai összecsapást láthatnak majd a nézők a televíziók képernyői előtt és a helyszínen is – fogalmazott Fenyvesi.


Míg a Ferencváros nagy csatában biztosította be a helyét a fináléban, addig a másik elődöntő jóval simábban alakult: a DVTK már a 18. percre kétgólos előnyt szerzett, és végül 4–1-re legyőzte a Haladás-Viktóriát.


A Förch Női Magyar Kupa elődöntői

DVTK–Haladás Viktória 4–1 (2–0)
Gól: Olar (15.), Veldmann (18., 53.), Markovic (72.)

Ferencváros-MTK Hungária 1–0 (0–0)
Gól: Fenyvesi Evelin (88.)
Kiálítva: Szeitl (57.) és Aleksic (82.) – mindkettő Ferencváros


Története során a DVTK még nem élhette át a kupagyőzelmet, de egyik meghatározó játékosa, Tóth Alexandra már igen.

Nyolc éve, 2010-ben már sikerült megnyernem a Magyar Kupát, óriási dicsőség, hogy az idén is eljutottam a csapatommal a fináléba. Nagy rangja van a Magyar Kupának, egy játékos számára meghatározó élmény a döntős szereplés. Úgy gondolom, jól felkészültünk a nagy mérkőzésre, minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy helytálljunk. Fiatal csapatunk van, néhány rutinos játékossal, óriási utat tettünk meg egy év alatt. Az idény előtt nem is álmodhattunk arról, hogy első éves NB I-esként ilyen sikert érünk el. Tudjuk, hogy az FTC az esélyesebb, de nem adjuk fel, egyáltalán nem feltartott kézzel megyünk majd ki a pályára. Nekünk, tapasztaltabb játékosoknak szerepünk lesz abban, hogy biztassuk a fiatalabbakat, segítsük őket, képletesen fogjuk a kezüket, a nagy közös cél érdekében: minden vágyunk, hogy elhódítsuk a Magyar Kupát! – beszélt várakozásiakról a DVTK középpályása.


A női kupadöntőt az M4 Sportcsatorna élőben közvetíti majd. Nem véletlenül: miután a magyar válogatott legutóbbi hazai vb-selejtezőjét, a Svédország elleni összecsapást közel 50 ezer néző követte élőben a csatornán, a televízió a Förch Női Magyar Kupa-döntőjét, és a Jet-Sol Liga bajnoki döntőinek összecsapásait is élőben tűzi műsorára. Az említett élő közvetítések mellett népszerű a női bajnoki mérkőzések, és a legfontosabb eseményeket bemutató, szerda délutánonként sugárzott félórás nőifoci-magazin is.


Az előrelépést üdvözli Török Gábor, az MLSZ női bizottságának elnöke is.

2013-ban, amikor elindítottuk a szövetségben a női labdarúgás fejlesztésének programját, az volt a célunk, hogy olyan rendszert hozzunk létre, amelyben a magyar női bajnokság és a Magyar Kupa a korábbiaknál sokkal érdekesebb, izgalmas, katartikusabb módon dőljön el. Miután a női futball akkoriban idehaza szinte illegalitásban működött, olyan rendszerre volt szükségünk, amelynek segítségével a nézők, a média és a szponzorok figyelme is megragadható. Sok bántó és igazságtalan mondat is megfogalmazódott a céljainkat illetően, de tudtuk, hogy az idő nekünk dolgozik, és előbb-utóbb minden szereplő számára nyilvánvaló lesz, hogy itt nem egyes csapatokat akartunk jobb vagy rosszabb helyzetbe hozni, hanem a magyar női focit szerettük volna vonzóbbá, médiaképesebbé, izgalmasabbá, eladhatóbbá tenni. Nyugodtan kimondhatjuk: amit szerettünk volna elérni ezen a téren, azt sikerült – köszönhetően a kiválóan teljesítő, hihetetlen küzdelmet folytató csapatoknak. Nem kevésbé fontos, hogy a női labdarúgás legfontosabb mérkőzéseit gyönyörű új stadionban, élő televíziós közvetítés és meglepően komoly figyelem mellett rendezhetjük meg – beszélt a fejlesztések hátteréről a női bizottság elnöke.

17.00-tól, a Förch Női Magyar Kupa-döntő felvezetéseként rendezik meg a férfi Amatőr Kupa-döntőt, amelyben a Magyar Kupában legtovább eljutó két amatőrcsapat, az UFC Nagykanizsa és a Sényő-Carnifex FC mérkőzik meg egymással. A tavalyi döntőt a Ménfőcsanak nyerte.


A szurkolókat érintő információ a stadion szektorkiosztása:

UFC Nagykanizsa A1-A5 szektor, 4-es kapu

Sényő-Carnifex FC A6-A9 szektor, 5-ös kapu

DVTK B1-B5 szektor, 1-es és 2-es kapu

Ferencvárosi TC V és B8-B9 szektor, 3-as kapu


A Magyar Kupa eddig győztesei
1993: Renova Spartacus SE
1995: Pécsi Fortuna
1996: Femina
1997: Pécsi Fortuna
1998: László Kórház
1999: László Kórház
2000: László Kórház
2001: Renova
2002: Renova Mega Toys
2003: László Kórház
2004: Saturnus-László Kórház
2005: MTK
2008: WHC Viktória
2009: Viktória
2010: MTK
2011: Viktória
2012: Astra HFC
2013: MTK
2014: MTK
2015: Ferencváros
2016: Ferencváros
2017: Ferencváros


forrás: mlsz.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
8. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 7. kempes
2018-04-26 23:32:01 Fekete öves, Veterán
A kapus. Hát, amikor megláttam, hogy a kapufa feléig ér fel volt vagy 160 cm ránézésre, gondoltam, ha nem rűgnak kapura neki, akkor nem lesz gól.

A harmadik gól a védő ajándéka volt. Egyet meg védett amit egy csatár lábáról szedett le a 16-oson belül. Azt jól csinálta.

Feltűnő volt a Fradista lányok magassági fölénye. Mondjuk annyira nem használtá km ki csak a kapu előtt eladott labdákat.

Én régen belenéztem az amerikai válogatott meccseobe még Mia Hamm idejéből. Ők tudtak focizni, csak lassabban ment jóval minden. De hajrá lányok előre a BL győzelemért!
7. kempes
2018-04-26 22:54:02 Piros öves, Veterán
Érdekes, én kellemesen csalódtam a lányok játékában, sokkal gyengébb focit vártam, nagyon rég láttam női meccset az igaz. Mondjuk a kapus... az elsőnél úgy vetődött el, mint aki az ágyba akar lefeküdni. :) A másodiknál meg..., a harmadiknál olyan szögből... Azért szép volt.
2018-04-26 22:44:45 Fekete öves, Veterán
Jó kis meccs volt. Érdekes módon az esélytelenebb DVTK mutatott többet a fociból, de a gólokat a Fradi rúgta, igaz óriási egyéni hibákból. Furcsa volt nézni a színvonalat, talán megye I-nek mondanám, de a hajtás az első osztályú volt. Nem tudom, hogy a szurkolás dobta fel a lányokat, vagy mindig ezt csinálják, de tényleg mindent beleadtak, mentek, igyekeztek. A meccs amolyan döntetlenszerű volt, de a 3-1 az 3-1.

Jó kis szórakozás volt elvárások nélkül, akár nyerhetett is volna a csapat, csak nem úgy jött ki a lépés. Szerintem ez a meccs egy örök emlék lehet a lányoknak. Meglepett, hogy vannak külföldiek is és hogy mennyi technikai hiba volt, azt gondoltam, hogy a labdával jól bánnak, csak lassabbak és gyengébbek.
5. kempes
2018-04-26 22:44:39 Piros öves, Veterán
Egy kapussal voltak jobbak. Jól játszottak, meglepték a Fradit. Az edzőjük se örült annyira a végén.
4. tvk-003
2018-04-26 22:26:00 Barna öves, Fanatikus tag
szép volt lányok jö volt a hangulat is,szerintem egy döntőben a rutin dönt amivel az ftc jobban állt illetve ők hármat cseréltek mi egyet sem,elfáradtunk a végére.
3. fules1
2018-04-26 22:16:22 Piros öves, Őstag
Gratulálok a lányoknak tetszett az a bátor játék ahogy kezdtek a fradi ellen. A vezető góljuk után látszott ,hogy mennyire megkönnyebbültek a fradi játékosok, látszott rajtuk nem számitottak arra hogy így fogunk játszani. Ha nincsenek azok a buta hibák akár meglepetés is lehetett volna a vége. Ha így fejlődik a csapat akkor szép jövő előtt állnak.
2. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 1. Stevenstreet
2018-04-24 19:29:29 Fekete öves, Veterán
Amatőrök mind. Az is a rosszabb fajtából. Hozzánemértők, mert az amatőrök csak nem abból élnek amit csinálnak, de a vezetőséget fizetik. Bármennyit is kapnak, nem érnek annyit az biztos.
2018-04-24 17:48:33 Piros öves, Őstag
Ez is jól jellemzi a klubunk amatőrizmusát, hogy egyidőben lesz a női kupadontő a tesztmeccsekkel, holott a kupadöntő már hetek óta tudott és fix, így a tesztmeccseket lehetett volna máshova tenni, ha már több évet vártunk rá. Nem mintha ezrek keltek volna útra , de pár tucat talán pár száz néző akár fel is mehetek volna, ha már a TV- t is megmozgatta az esemény...
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...