Banner

A női BL-indulás jogáért vívott párharcért játszik a DVTK

Szerző: objektív | 2020-05-26 14:22:00

A női BL-indulás jogáért vívott párharcért játszik a DVTK az MTK Hungária FC otthonában csütörtök este 8 órától (tv: M4 Sport, online stream: m4sport.hu). A mérkőzés előtt Fórizs Sándorral beszélgettünk.



Simple Liga 13. forduló

2020. május 28., csütörtök (Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion)
20:00 MTK Hungária FC - DVTK (tv.: M4 Sport)


Az MLSZ korábbi közleményében így fogalmaz: A 13. fordulóból elmaradt MTK Hungária FC - DVTK mérkőzés pótlása után alakul ki a Simple Női Liga záró táblázata, melynek első két helyezettje egy két győzelemig tartó páros mérkőzésen dönti el egymás között a 2020/2021-es női BL-indulás jogát. A bajnokság hivatalos végeredmény nélkül zárul le, nincs bajnok, sem végső helyezettek, illetve kiesők. A 2020/21-es idényben a 2019/20-as bajnokságban résztvevő csapatok jogosultak az NB I.-es nevezésre.


Minden csapat azért kezdi el a szezont, hogy bajnok lehessen és a Bajnokok Ligájában indulhasson, ez egy nagyon nagy fegyvertény, így mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy az FTC mellett mi legyünk az a klub, amelyiknek erre lehetősége nyílhat - nyilatkozta Fórizs Sándor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Örülök, hogy folytathatjuk a küzdelmeket, egy dolgot viszont nagyon sajnálok, hogy szurkolók nélkül tehetjük ezt meg. Most nélkülük kell elérni azt, amit velük könnyebben meg tudnánk csinálni. Biztos vagyok benne, hogy sok szimpatizánsunk fog leülni a televízió elé csütörtökön este, mi pedig azon leszünk, hogy örömet szerezzünk nekik. Tudjuk, hogy amikor az FTC ellen játszottunk, 100 ezer család követte figyelemmel a mérkőzést, most egészen biztosan többen lesznek majd. A lányok már rutinosak, nem izgulnak azért, mert tévés mérkőzés lesz. Bízom benne, hogy mindenki oda fogja tenni magát, küzdeni fogunk az utolsó percig. Az MTK-nak új edzője van, láttam a legutóbbi kupameccsüket, akkor egész pályás letámadást alkalmaztak. Nem gondolnám, hogy ellenünk is ezt fogják játszani 90 percen keresztül. Ha mégis megpróbálnák, akkor megvan az ellenszerünk. Mivel nekik a döntetlen is megfelelő, nekünk muszáj lesz gólt szereznünk, de türelmesnek kell lennünk és várni a lehetőséget, amikor meg tudunk indulni és meg tudjuk szerezni a győztes gólt. Ha a csapategység rendben lesz, akkor sikerülhet.


Olvasd el a teljes cikket >>>


forrás, fotó: dvtk.eu




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
7. zaphod
2020-05-29 09:58:25 Fekete öves, Őstag
Én is néztem a meccset és igen nagy volt a különbség a két csapat között azokban a dolgokban, amelyeket egy edzőnek kellene leoktatnia. Az MTK ezen a szinten szervezetten védekezett, szervezetten hozta ki a labdát, és látszott, hogy vannak begyakorolt csapatmozgásaik. A mi megmozdulásaink mind egyéniek voltak. A csapatszintű védekezésünk annyira gyenge volt, hogy ha rá tudták vezetni a labdát a védelmünkre, azonnal lehetett izgulni. Azon múlott minden, hogy az adott játékos képes volt e megnyerni egy védekező párharcot, nem volt aki kisegítsen, és nem tudtuk megfelelő helyezkedéssel lezárni a területeket. Támadásban ugyanez. Az egyetlen dolog, amivel kompenzálni tudtuk a fenti hátrányokat, hogy voltak egyéni megmozdulások. A látottak alapján annyi a koncepció, hogy összeszedtünk viszonylag jó játékosokat, és az egyéni képességeikben bízunk, mert a szakvezetés hozzáadott értéke erősen tart a nullához. Ez viszont láthatóan már ezen a szinten is kevés.
6. anszkord
2020-05-29 07:38:01 Piros öves, Őstag
Tegnap volt időm és megnéztem ezt a meccset. Kijelenthetem, hogy nem létezik diósgyőri női labdarúgás! Folyamatos kudarc és vesztes szerep! Sosem fogják utolérni az MTK és FTC csapatát! Még így sem, hogy 7 külföldivel a kezdőben álltak fel. Mi az értelme ennyi külföldinek ha nem tudják hozni az évek óta hajszolt bajnoki címet? Játszanak a miskolci és környékbeli játékosok és Fórizs Sándor ne csináljon egoista önigazoló cirkuszt a a női futball csapatból! Hány éve van itt ez az edző? Ennyi idő alatt összerakhatott volna a saját munkájából egy csapatot, de könnyebb igazolni külföldieket akik magyar szintem meg nem tudják az első kettő helyre vinni a csapatot. Emiatt viszont feleslegesek. Viszlát Fórizs és külföldiek!
5. Geotic
2020-05-28 21:18:56 Piros öves, Őstag
Remélem most már elfelejtjük ezt a Fórizs Sándort, nem tudom, hány légiós kellene még neki, hogy eredményt érjen el.
El kell kezdeni az utánpótlással foglalkozni, mert sajnos az sehol sincs.
4. perecesi-diosgyor-szurkolo* |Válasz erre: 3. anszkord
2020-05-28 20:57:49 Fekete öves, Veterán
Innentől szinte lehetetlen küldetés. 3 találat kéne.
Amúgy honnan szülték ezt, hogy a libásoknak a döntetlen is jó? Oké pontazonosság van, és a gk rangsorol, de nem igazságosabb lenne az, hogy aki nyer az játszik a ződekkel?
3. anszkord
2020-05-28 20:52:57 Piros öves, Őstag
Félidő 3-1
2020-05-28 20:05:34 Fekete öves, Veterán
Győzzetek értünk, veletek vagyunk, Ultras MTK
Erre bazmeg kiköptem a sörömet :D :D
1. anszkord
2020-05-26 14:33:44 Piros öves, Őstag
Fix hazai.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...