Banner

A legjobbat akarom adni

Szerző: Jáborcsik András | 2017-08-16 12:57:00

Végre egy olyan interjú, ahol nem ugyanazok a sablonos kérdések köszönnek vissza, amik valószínűleg már a könyökén jönnek ki Bódog Tamásnak.

Vona Ildikó, a PannonHírnök online hírújság munkatársa olyan interjút készített csapatunk szakmai igazgatójával, amelyben a beszélgetőpartner emberi oldalának bemutatására is nagy hangsúlyt fektetett. Az interjúból kiderül többek között az is, hogy miért is lett focista Bódog Tamás, mi a polgári foglalkozása, és kinek köszönhetően igazolt Németországba. Választ kapunk arra is, hogy magyarnak vagy németnek vallja-e magát Tamás, illetve hogyan fogadták Dániában a döntését.


Részletek az interjúból:

Vona Ildikó: Milyen emléked fűződik Miskolchoz? Volt korábban kapcsolatod a várossal?

Bódog Tamás: Sportolóként játszottam már itt, de azon kívül a klubról maximum annyit tudtam, hogy fantasztikusan jó közönsége, szurkolótábora van, aki magyar viszonylatban a stadionokat meg tudja tölteni. Ha pedig turista szemmel nézzük a kérdést, lehetségesnek tartom, hogy még diákként voltam itt osztálykiránduláson, mert Szilvásváradon jártunk–nyilván eljöttünk ide is –, de nem emlékszem pontosan. Nem alakult ki mélyebb kapcsolatom korábban ezzel a várossal, bennem úgy maradt meg: ez egy olyan hely, ahol a szurkolók szenzációs hangulatot tudnak a mérkőzéseken teremteni.


– Te miért lettél focista? Úgy tudom, dunaújvárosi fiú vagy…

– Dunaújvárosban csak két évet éltem, utána elköltöztem az Alföldre. Eleinte nem akartam focista lenni, bennem a labda szeretete volt nagyon erős, meg a játék. Akkoriban még nem volt Internet, falun csak focizott az ember. Kimentél reggel, este mentél haza. Volt eset, amikor haza se mentél, hanem jöttek érted este 10-kor és két nagy pofon kíséretében vittek haza. A futball szeretete megmaradt, és lépcsőről-lépcsőre alakult ki az elhatározás: azt akarom csinálni, amit szeretek. Ha pedig még pénzt is adtak érte, az szenzációs dolog volt.

– Az életrajzodban szerepel a Pécsi Munkás SC. Erről jutott eszembe: van polgári foglalkozásod?

– Nincsen. Gimnáziumi érettségim van, amit Pécsen csináltam, aztán kint elvégeztem egy menedzserit, úgyhogy diplomás sportmenedzser vagyok. A foci miatt nem tudtam olyan iskolába járni, ami szakmát is adott volna számomra.


– Miért Ulm? Hogyan kerültél oda?

– Volt egy olyan pártfogóm, aki annak idején a bácsalmási csapattól a pécsi utánpótláshoz odavitt, és ő üzleti kapcsolatban volt az ulmi vezetőkkel. Nem feltétlenül terveztem, hogy kimegyek Németországba, de amikor megláttam az ottani körülményeket, felvázolták a lehetőségeket és szerettek volna leigazolni, eldöntöttem: megpróbálom.


Egyébként minek tartod magad? Magyarnak vagy németnek?

– Nekem mind a két oldalam megvan, de ettől függetlenül magyarnak tartom magam. Pont a múlt héten mondtam valakinek, hogy kinn élek 1994 óta, már 23 éve, de a feleségemmel együtt még mindig honvágyunk van. Ő is magyar, Pécsen nőtt fel, mi innen származunk. Ez a gyerekeinkre levetítve teljesen másképp néz ki, mivel ők Németországban születtek, minden odaköti őket, a barátok, a ház, az iskola. Amikor tanítási szünetben itt vannak 2 hétig, akkor jól érzik magukat, de honvágyuk van Németország felé és szívesen mennek haza. Mindent tudnak Magyarországról, de Németországba vágynak nagyon.


Elolvasom a teljes interjút a pannonhirnok.com-on <<<<<


forrás: pannonhirnok.com

címlapkép: boon.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

14. tomi87*
2017-08-17 16:45:50 Fekete öves, Veterán
A sportolunk.sk oldalnak adott exkluzív interjút Kalmár Zsolt. A magyar válogatott középpályása nem is titkolta, hogy volt NB I-es ajánlata.

- Több lehetőségem volt Magyarországról, konkrétan a Diósgyőr és Bódog Tamás szeretett volna szerződtetni. Úgy gondoltam, még nem akarok hazatérni, kipróbálom a szlovák ligát. Remélem, itt sikert tudok elérni - mondta.
13. toki*
2017-08-17 08:17:30 Fekete öves, Veterán
Bódog Tamás, köszi, hogy itt vagy!
12. Borsodi Bányász* |Válasz erre: 3. zaphod
2017-08-16 22:14:31 Fekete öves, Veterán
Köszi, érdekes volt.

Nagyjából arról szólt, hogy mindig mindent lehet jobbá tenni, illetve, hogy fejben sok minden eldől. Nem szabad másra hallgatni, hanem csinálni kell a futballistáknak amit tudnak, azt egyre jobban, amit nem azt pedig fejlesszék. Sok példát hozott, hogy ki miben jó, milyen kritikák fogalmazódnak meg veleszemben, és azok miért helytelenek.
11. Pitty |Válasz erre: 8. mcmmester
2017-08-16 21:20:46 Citromsárga öves, Lelkes újonc
Tévedsz! LT érdekli a DVTK ha nem érdekelné akkor minek szervez be új szakosztályt? Akkor miért beszélget kb naponta Bódoggal?
Hallgasd meg ezt az interjút ebbe maga Bódog mondja hogy milyen LT.
http://www.amigeleken.hu/hirek/bodog-tamas--hir-tv-ben-2017-08-08
10. KáGábor* |Válasz erre: 9. mcmmester
2017-08-16 19:55:40 Fekete öves, Veterán
Ha LT-re gondolsz, akkor szerintem tévedsz.
2017-08-16 19:53:21 Fehér öves, Tag
SZERINTEM NEM. SAJNOS.
2017-08-16 19:52:04 Fehér öves, Tag
Szrinted lrdekli a DVTK?
7. mcmmester |Válasz erre: 6. isten
2017-08-16 19:50:52 Fehér öves, Tag
Leisztengeren múlik
6. isten
2017-08-16 19:15:58 Barna öves, Fanatikus tag
Ezek szerint még akár több játékos is érkezhet.
5. tabak |Válasz erre: 3. zaphod
2017-08-16 14:13:37 Piros öves, Őstag
Elolvasod és már jobb edző is vagy, mint egy magyar edző. :)
Persze még semmit nem tudsz a szakmáról, de a szemlélet miatt már jobb vagy...
Ez egy teljesen más világ, de a szurkolók világa is más, nekünk is sokat kellene tanulnunk, hozzáállásból, kultúrából, hogyan is ítéljük meg a meccseinket, játékosainkat, akár a szövetségünket...generációváltás kell, majd akkor más lesz. :)

1 2 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...