Banner

A HK Beograd tiszteli a címvédőt, de nem adja meg magát

Szerző: objektív | 2016-09-23 13:25:00

Négy vesztes mérkőzés után ötödjére is igen nehéz feladatot kapott a MOL Liga újonc HK Beograd, hiszen pénteken a két legutóbbi kiírás győztesét, a DVTK Jegesmedvéket fogadja a Pionir csarnokban.

Országos kettesnek ígérkező mérkőzés ez, amelynek a két klub teljesen eltérő elvárásokkal fut neki. A HK Beograd viszonylag későn lett a liga tagja, így késve tudta kialakítani a játékoskeretét és későn tudott jégre menni. Az első hazai mérkőzésén mégis mindössze 15 másodpercre volt a pontszerzéstől, egy olyan mérkőzésen, amelyen a győzelem is az övé lehetett volna. Másnap viszont a Brassó egyértelmű győzelmet aratott ellenük, és ugyancsak két komoly különbségű vereség lett a csapat sorsa az előző hétvégi budapesti túrájukon is.

Ami a legfeltűnőbb a belgrádiakkal kapcsolatban az az, hogy egyelőre rövid a kispadjuk, máris van 3 sérültjük, így legutóbb csak 3 sorral és 2 extra játékossal tudtak felállni. Mivel játékosaik a légiósok kivételével évek óta nem kaptak olyan terhelést, mint ami a MOL Ligában megszokott, ez egyelőre még azzal is jár, hogy meccs közben elfáradnak. A másik, hogy látszik, még nem szokták meg az itt szükséges gyorsabb reakcióidőt. Újpesten például a 8 kapott gólból 7-szer is a kapu közvetlen előterében vesztett csatát a csapat, nem sikerült az ellenfél játékosait a forró zónákon kívül tartani, és nem sikerült eltakarítani sem a korongot onnan. Christer Dreberg a Megyeri úti meccs után azt mondta, játékosai egyelőre inkább csak elszenvedik mindazt, ami a jégen történik, utólag kell reagáljanak a történésekre, meg kell próbálniuk korrigálni, és az események utáni rohanás a hokiban egyértelműen vereségekhez vezet.

Pedig van potenciál a csapatban, ezt mind a négy eddigi mérkőzésükön megmutatták rövidebb-hosszabb ideig. A játékosok ügyesek, és mindig készen állnak kellemetlenkedni az ellenfélnek. A legfontosabb kérdés az, hogy mikorra lesznek olyan állapotban, hogy képesek legyenek a játékot a 60 percen belül olyan sokáig meghatározni, hogy ez elegendő legyen pontszerzésre vagy győzelemre. Az eddigiek alapján az látszik, hogy elsősorban Turcotte, Filipovic és Vucurevic az, akiben a támadásoknál bízhatnak, és hogy egyelőre nagyon hiányzik az a plusz egy légiós védő, akivel legalább egy második védőpárost is stabilizálni tudnának gyorsan. Nyilván jól jönne, ha a sérülése miatt még egy meccsen sem játszó szlovén Sefic felépülne Az mindenképpen a belgrádiak javára írandó, hogy valóban komolyan veszik céljaikat, és a légiósok nem egy sorban játszanak, hanem mellettük hazai játékosok fejlődhetnek.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: jegkorongblog.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.