Banner

A hét játékosai: Adorján Attila és Kiss Bence

Szerző: amigeleken.hu | 2017-12-15 13:13:00

A DVTK nagyszerű szezont fut, ezt mutatják az eredmények, az, hogy a csapat vezeti az Erste Ligát. A csapat sikereinek egyik titka a kapusok által nyújtott stabilitás. Az előző játékhéten mindkét kapus hozott egy kapott gól nélküli meccset, miközben negyven lövést kellett védeniük. Ketten együtt a 101 lövésből 100-at védtek, ezért választotta az ersteliga.hu Adorján Attilát és Kiss Bencét a hét játékosainak.



A két kapus közül Adorján Attila az idősebb, 21 éves. Csíkszeredán született, ahol végigjárt az utánpótlást, majd 2012-13-as idényben debütált a második csapatban a román ligában. Még egy szezon a Csíkszeredában töltött, majd Miskolcra költözött. Először az U20-as csapatban játszott, aztán a 2015-16-os idényben a bajnokságban is bemutatkozott. Azóta két bajnoki címet nyert, és reméli, hogy ezt egy harmadik követi.

Kiss Bence 1997-ben született Miskolcon, és a város jégkorong-csapatának utánpótlásában nevelkedett. Ahogy kapustársa, ő is a 2015-16-os szezonban mutatkozott be a felnőttek között. Az előző idényben Adorjánnal osztoztak a feladatokon, és a DVTK-t sorozatban harmadik bajnoki címéhez vezették.


Adorján Attila

Mi volt a titka annak, hogy ilyen jól ment a védés?

Kiemelném a védelmet, nemcsak a hátvédek, hanem a csatárok védekezőmunkáját is. Nem volt egyszerű, mert sokan hiányoztak, öt hátvéddel játszottuk le az előző meccseket, de aki maradt, mindent megtett. Külön dicséretet érdemelnek a védők, hogy ilyen terhelés mellett is el tudták végezni a feladatukat.

Milyen érzés volt visszatérni Csíkszeredára ellenfélként?

Szeretek otthon játszani, kicsit még mindig olyan, mintha hazai pályán szerepelnék. Csíkszeredán mindig jó a hangulat.

A DVTK nagyon jó szezont fut, elkaptátok a fonalat. Miben más ez az idény, mint a korábbiak?

A játékosállomány erősödött, és még jobban összeérett a brigád. Jó az edző felfogása, olyan mentalitással játszunk, amit sikerül jól kivitelezni. Nincs nagy titok, mindenki alázatos dolgozik napról napra azért, hogy előrejussunk.


Az ersteliga.hu-n elolvashatod Kiss Bence nyilatkozatát is >>>>>


forrás: ersteliga.hu

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
4. korxi
2017-12-16 11:35:25 Piros öves, Veterán
Igen, tevalyelőtt a szezon elején hoztunk egy Guggenheimer nevű kanadaitelsőszámú kapusnak. Nem derült ki hogy jó-e vagy nem mert pár meccs után kiderült hogy sérült, gyors szerződésbontás lett a vége. Akkor lett elsőszámú kapusok az akkor 19 évesek, eléggé féltünk, aztán kiderült hogy kapusposzton ennél jobb nem történhetett volna velünk.
3. abori
2017-12-15 20:26:08 Lila öves, Fanatikus tag
Látszik a módszeres munka, ahogy Bencét felépítik Attila mellé. Örömteli a szakmai munka magas szinvonala.
2. abori
2017-12-15 20:23:56 Lila öves, Fanatikus tag
Büszke vagyok a két fiatal játékosunkra, ráadásul Bence saját nevelés! Elnézve az alsóbb korosztályokat kapus gondunk nemigen lesz, sok a tehetség. Nagyon fontos, hogy milyen védelem van előttük, de a védők is nyugodtabbak, ha egy remek kapus ad nekik önbizalmat. A kettő együtt jár. Szóval: gratulálok!
2017-12-15 16:06:13 Fekete öves, Veterán
A 101 lövésből 100 védve, az mindent elmond! Amikor Gyenes elment, azt hittem, nagy érvágás lesz. Hát nem lett, sőt! Csak így tovább, fiúk!
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...