Banner

A Győr megkezdte a lélektani hadviselést az elődöntő előtt

Szerző: amigeleken.hu | 2019-04-12 10:04:00

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Versenybizottságának döntése értelmében megváltozott a női kosárlabda bajnoki elődöntő programja.

Eszerint az első mérkőzésre április 13. szombat helyett április 17.-én, szerdán kerül sor a Generali Arénában.

A változtatás okairól a következő közlemény olvasható a dvtk.eu-n:


Az Aluinvent DVTK vezetése csütörtökön késő délután értesült arról hivatalosan, hogy a CMB Cargo UNI Győr vezetése hivatalos tájékoztatás nélkül a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Versenybizottságához fordult azzal, hogy nem kívánnak a Diósgyőrrel április 13-án mérkőzést játszani.

A Versenybizottság helyt adott követelésüknek és arra kötelezte a Diósgyőrt, hogy az elődöntő első mérkőzését április 17-én, szerdán játssza le, a második mérkőzés április 20-án legyen, míg a harmadik mérkőzés - amennyiben szükséges - április 23-án, kedden kerüljön megrendezésre.

Az Aluinvent DVTK március 28-án csütörtökön tájékoztatta a MKOSZ Versenyirodáját és minden klubot arról, hogy a szezon elején elfogadott Versenynaptár szerint kívánja lejátszani a hazai mérkőzéseinket, az április 13-i, szombati időpontot is beleértve. Ezt a klub megerősítette április 6-án, szombaton, a második megnyert negyeddöntő meccs után is. A mai napig hivatalos kifogás, ellenvélemény vagy aggály nem érkezett a dátumokkal kapcsolatban egyik csapattól sem.

Ennek szellemében a klub elkezdte meghirdetni az eseményt, megkezdte a csarnok beépítését, a csapat vezetőedzője, Cziczás László így alakította a felkészülési programot, ehhez igazodtak a többi sportcsarnokot használó csapatok edzései, mérkőzései, és a bejelentések is megtörténtek a hivatalos szervek felé.

A DVTK teljes mértékben megérti a szurkolók felháborodását, a klub tudja, hogy munkaidő beosztást megváltoztatni, egyéb elfoglaltságot módosítani nagyon bonyolult és időigényes feladat.

A döntés a klub feje felett született, melyet megfellebbezni a Versenyszabályok értelmében nem lehet.

A kosárlabdázó lányok, az edzői stáb és a klub ezúton is arra kéri a kedves szurkolóinkat, hogy álljanak a csapat mellé ebben a nehéz helyzetben, támogassák erőfeszítéseiket és az egyoldalúan megváltoztatott időpontokban is töltsék meg szurkolásukkal a sportcsarnokot!

A végleges időpontokról és a jegyelővételi lehetőségekről hamarosan tájékoztatjuk szurkolóinkat!

Köszönjük!


forrás: dvtk.eu


A győri klub közleménye az alábbiakban olvasható:

A fair play nem előny, hanem erény

Legkevésbé sem szeretnénk riválisainknak hátrányt okozni és ugyanezen megfontolásból módosította az MKOSZ versenybizottsága az ez évi női NB I A csoport menetrendjét. Mi nem kérünk és nem is kértünk különleges elbánást.
Mint köztudott, a Sopron Basket Euroliga-döntős részvétele miatt az eredetileg tervezett program az azonos versenyfeltételek megteremtése végett változtatásra szorult.
Tudjuk, hogy nagy a tét, hiszen a magyar bajnokság első két helyezettje a következő évben Euroliga-indulásra jogosult lesz, pont ezért is tartjuk fontosnak, hogy az a csapat, amelyik az elmúlt évek kimagasló Euroliga-szerepléseivel kiharcolta ezt a lehetőséget a magyar kosárlabda számára, egyenlő versenyfeltételek mellett vehessen részt a bajnokság véghajrájában.
A legnagyobb tisztelettel gondolunk hosszú idők óta a DVTK női kosárlabdacsapatára és vezetőire, legkevésbé sem áll szándékunkban az ő munkájuk megnehezítése, viszont határozott célunk a meglévő jó emberi és sportszakmai kapcsolatunkat megőrizni nagy múltú ellenfelünkkel. Ne szócsatákat vívjunk, hanem valódi kosárlabda-mérkőzéseket, és ne a médiumok hasábjain, hanem a kosárlabdapályákon.
Ehhez kívánok mindkét klubnak jó egészséget, a mérkőzéseken meg vitézséget!

Fűzy András
elnök




És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 3 > 

26. vebgy* |Válasz erre: 25. betyarok
2019-04-15 16:09:56 Fekete öves, Veterán
Ennyi !
25. betyarok
2019-04-13 21:09:28 Fekete öves, Őstag
Csináljuk ki őket!
24. korxi
2019-04-13 12:58:37 Piros öves, Veterán
Ugyanakkor, Miskolcon meglesz a létszám és hangulat szerdán is. Ezek a marhák ezzel hétvégi győri meccsel azt intézték el maguknak, hogy Győrben is sok diósgyőri lesz. Úgyhogy ott is meg fogják majd kapni, amit Miskolcon megkapnak.
2019-04-13 09:08:28 Piros öves, Őstag
Mondjuk én a visszavágót vasárnapra kérném, szombaton foci meccs lesz.
22. betyarok |Válasz erre: 21. vebgy
2019-04-12 21:50:06 Fekete öves, Őstag
Ha Miskolcon éjszakáznak előtte, tarthatnánk egy kis dinom-dánomot hajnalig a szálloda előtt.
21. vebgy* |Válasz erre: 3. achilleus68
2019-04-12 21:32:53 Fekete öves, Veterán
Ja és betenném este 21 órára...ezt nektek.
20. vebgy* |Válasz erre: 16. mandulak
2019-04-12 21:30:20 Fekete öves, Veterán
Megkapják a magukét az biztos...szerdán mindenki a csarnokba !!! (Ja máskor meg, ha kell, ha nem halasztgassunk mi is !)
19. makaó
2019-04-12 17:49:03 Barna öves, Fanatikus tag
Én nem szoktam kosár meccsre járni, de most kimegyek, hogy szurkolásommal kiharcolják a győzelmet.
18. korxi
2019-04-12 15:42:25 Piros öves, Veterán
Mi nyilvánvalóan többet pihenhettünk, de ezt nem ajándékba kaptuk, hanem a pályán harcoltuk ki.
Erre a Győrnek ugyanannyi lehetősége volt a szezonban mint nekünk, de ők nem harcolták ki maguknak. És amit nem harcoltak ki a pályán, a Sopron euroliga szereplésére hivatkozva, tehát nyílt mellébeszéléssel akarják elérni. Legalja.
17. betyarok
2019-04-12 15:26:24 Fekete öves, Őstag
A fáradtság nem lehet indok! Egyrészt, mert eleve tudni lehetett, hogy igy is alakulhat, másrészt elkerülhetetlen, hogy valamelyik csapatnak több - kevesebb - pihenője legyen. Más sportágakban is jön úgy ki a lépés számtalanszor. A Győr bepróbálkozott és sikerült nekik, nekünk pedig nem sikerült megakadályozni. Ez dühitő. A lényeg, hogy a Csapat ne vegye magára a dühöt, mert azzal nekik kedvez, sportember módjára a pályán darálják le őket. A dühöt hagyják ránk, a lelátóra! Megkapják a magukét!
Hajrá!

1 2 3 > 

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...