Banner

A DVTK Jegesmedvék elnöke válaszolt a szurkolói kérdésekre

Szerző: Jáborcsik András | 2019-03-23 10:49:00

Az Egri Istvánnal, a DVTK Jegesmedvék elnökével megbeszélt szezonértékelő interjú előtt a Jegesmedve szurkolók facebook oldalán, illetve az amigeleken.hu-n is lehetőséget biztosítottunk a miskolci hoki szerelmeseinek, hogy ők is kérdéseket intézhessenek a klub első számú vezetőjéhez. Érkeztek is kérdések szép számmal, melyek közül többek között a csapat létszámáról, a légiósok szerepléséről, következő szezon keretének várható összetételéről, a Glen Hanlonról valamint a KMH-val való együttműködésről szólókat már a szezonértékelő beszélgetés első részében részletesen körüljártuk. Most következzenek a többi kérdésre adott válaszok:


A távlati tervek között nem szerepel az, hogy az Erste Ligás csapatok a szlovák 2. ligában játszanak? Nem lehetne ez egy következő fejlődési fokozata a magyar jégkorongnak?

Jelen pillanatban nincs erről szó. Sokkal inkább arról van szó, hogy először teljen le ez a három éves Extraliga program a két magyar csapat részvételével, illetve még cseh és lengyel csapatokat is bevonni a versengésbe. Ezzel létrejöhetne egy Visegrádi típusú liga, amely egy nagyon nagy űrt töltene be és egy kifejezetten erős liga lehetne. Inkább erre felé tolódik el az irány. Azért sem igazán életszerű most a második vonalaknak az összekapcsolása, mert az Erste Liga a maga szintjén egy kifejezetten sikeres projekt. És ugye a határon túli erdélyi csapatok bevonása révén ebben jócskán vannak nemzetpolitikai szempontok is.

Ugyanez a szurkolótársunk vetette fel, hogy az utánpótlásunkat nem lenne-e célszerű Szlovákia felé terelni. Ez mind anyagi, mind szakmai szempontból előnyösnek tűnhet…

Ennek viszont már van realitása, erre vonatkozóan vannak szándékok. Ebben már gyakorlati megvalósulás is van, hiszen a KMH tavaly részt vett a szlovák egyetemi bajnokságban. Mivel az osztrákok idén nem indítják az U20-as bajnokságot, egyre többen gondolkodunk azon, hogy az U20-as csapatainkat a szlovák egyetemi ligában indítjuk, ami egyébként egy nagyon komoly liga.

U18 alatt is egyre inkább vannak próbálkozások. Rendszeresek a tornák, mi például már tizen éve is kint játszottunk kelet szlovákiai területi bajnokságban. Erre vonatkozóan a szándék megvan és már el is kezdődtek a megbeszélések.

Van információd arról, hogy a Slovan Bratislava a sikertelen KHL szereplést követően csatlakozik-e az Extraligához?

Az biztos, hogy messze lemaradva az utolsó helyen végeztek a nyugati konferenciában. Nem igazán vált be náluk ez a projekt, mert a KHL-ben való indulásuk töménytelen sok pénzükbe került és nem lett több nézőjük. Ezt a kérdést majd a szlovákoknak kell eldöntenünk, de az biztos, hogy egy jó Pozsony jócskán megemelné az Extraliga színvonalát.

Sokan felvetették, hogy nem terveztek szurkolói találkozót, ahol a drukkerek találkozhatnak a játékosokkal, úgy, ahogy a korábbi években ez már megszokott volt?

Az a baj, hogy ilyen kurtán, furcsán ért véget számunkra a bajnokság, de a jövő héten lesz szurkolói találkozó a Vígadóban. Mindenképpen szeretnénk megrendezni, még mielőtt a magyar játékosok elmennek a válogatottba. A légiósok kivételével mindenki itt lesz, de meglehet, hogy egy-két légiós is jelen lesz.

(A szerkesztő kiegészítése:A szezonértékelő beszélgetés második részének megjelenése előtt, kedden már sor is került a szurkolói találkozóra.)

Az egyik szurkoló a Parizek ügyről érdeklődött. Ugye, ő összesen ötvenegy másodpercet volt jégen két meccsen, mielőtt távozott. Ki a felelős ezért a hibás igazolásért?

Azt előre kell bocsátanom, hogy a klubnak nem került egy fillérjébe sem az egész. Úgy gondolom, hogy megfelelően körbejártuk ezt a dolgot, az ügynökön, a csapaton keresztül, de azt mi nem tudhatjuk, hogy egy játékos éppen akkor, amikor leigazoljuk, milyen mentális állapotban van. Tudtuk róla, hogy megfelelő referenciákkal rendelkező, remek képességű befejező csatár, akire nagy szükségünk lenne, de amikor megérkezett, kiderült, hogy nagyon súlyos mentális problémája van. Ennek az volt az oka, hogy egy halálos kimenetelű közlekedési balesetet okozott, ami nagyon megviselte lelkileg és emiatt nem tudott a csapat segítségére lenni, ezért elköszöntünk tőle.

Egy drukker az iránt érdeklődött, hogy nálunk miért nem lehet megoldani a látványos, a fényjátékkal, füsttel, zenével színesített bevonulást?

Természetesen meg tudnánk oldani, de ez elsősorban pénzkérdés. Ennek a megvalósítása nagyon sok pénzbe kerül, milliós nagyságrendről beszélünk egy teljes szezonra vetítve. Erre ebben az évben nem tudtuk megfelelő szintű forrást találni, de egyébként a tervünk az volt, hogy a play-offban ezeket megcsináltuk volna.

(A szerkesztő kiegészítése: a szezonértékelő beszélgetés utáni, a Vígadóban megrendezett szurkolói találkozón a DVTK Jegesmedvék elnöke elmondta, hogy idén egy pályázati forrásnak köszönhetően korszerűsíteni fogják a Jégcsarnok világítását. Ennek során a halogén lámpatesteket LED világításra cserélik. Reményei szerint olyan látványelemeket is be tudnak majd építeni a munkálatok során, amellyel a bevonulást, illetve a gólörömöket is látványosabbá tudják tenni.)

Érkezett egy kérdés arra vonatkozóan, hogy nem lehetne-e összehozni egy barátságos találkozót egy erősebb ligás, akár egy KHL-es csapattal?

Erre csak a bajnokság legvégén látok lehetőséget, a felkészülés során semmiképpen. A következő szezon előkészítésekor arra is ügyelni fogunk, hogy az első meccsünket ne egy Kassával játsszuk, amelyik már két hete jégen van. Fel kell építeni a csapatot és az első bajnoki meccsre megfelelő állapotba kell hozni, ebből következik, hogy a szezont megelőzően ilyen meccset biztosan nem lehet megrendezni.

Az a Tátra Kupa, amin részt vettünk a bajnokság előtt, az tökéletesen alkalmas volt arra, hogy felkészüljön a csapat. Erősebb szintű csapatok elleni meccsekre lennének hivatottak a kupák, amiben egyelőre nem tudunk részt venni, mert az európai jégkorong nagyon szegényes a kupákat illetően. Van a Kontinentális Kupa és van a CHL, a Bajnokok Ligája, de ez utóbbi meghívásos, oda nem tudsz bejutni.

Tehát erősebb csapatokkal meccset játszani csak a bajnokság után, a szezon végén lehetne, de akkor meg már ott van a világbajnokság, tehát nagyon nehéz egy ilyet összehozni, nem beszélve arról, hogy az ilyen meccseknek szakmailag sincs igazán értelme.

Hogyan történik a légiósok felkutatása, leigazolása? Beavatnád ennek a kulisszatitkaiba a szurkolókat?

Ma már nem úgy van, mint régen, hogy hozzunk öt jó légióst, aztán majd beépítjük őket a csapatba. Ma a keret kialakítása úgy történik, hogy posztokra igazolunk, úgy a légiósokat, mint a magyar játékosokat is. Amikor megvan, hogy milyen szintű légiósokat keresünk, akkor az ügynökökkel tárgyalunk, konkrétan Nagy Ádám általános igazgató veszi fel a kapcsolatot az ügynöki rendszerrel, akikkel egyébként nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Elmondjuk, milyen szintű játékost keresünk, ami több mindenre kiterjed, hogy milyen súlyú, milyen magas legyen, jobbos vagy balos legyen, milyen előnyei legyenek. Tehát ilyen szintig lemegyünk, majd az ügynökök elkezdik nekünk sorolni a játékosokat. Ez egyik csatorna, a másik pedig a saját csatornáink, a mi saját, személyes kapcsolataink ligákkal, csapatokkal, edzőkkel, de volt játékosokkal is kapcsolatban vagyunk. De olyan is előfordul, hogy a saját játékosainkat is megkeresik, akár közvetlenül játékosok, vagy az ügynökök. Van úgy, hogy egy posztra, egy játékosnak a helyére megkeresünk húszat és aztán a végén egy se lesz belőle, vagy talán kijön belőle egy. Ez nem egyszerű folyamat, nagyon hosszadalmas, rettentően munkaigényes feladat, és mindig van benne lutri.

A szezon előtt volt a Vígadóban egy szurkolói találkozó, azon az is elhangzott a klubvezetés részéről, hogy erősíteni fogjátok a szurkolókkal való kapcsolatot, például, hogy szezon közben is lesznek szurkolói találkozók. Többen is azt írták, hogy ebben nem történt előrelépés idén …

Ezt a play-offban terveztük, hogy Vígadóval közösen szervezünk meccs előtti és meccs utáni programokat, ezt külön a rájátszásra akartuk kihegyezni. Sajnos, nem jött össze. Erre fogunk figyelni a jövőben, próbáljuk ezeket valahogy összehozni. Azt kell azonban tudomásul venni, hogy ebben a borzalmas nagy hajtásban, ami szezon közben van, az edzők borzasztóan nehezen adják oda a játékost különböző programokra. Különösen meccsnapon már szinte lehetetlen a játékostól bármit is kérni, ma már mindenki olyan szinten készül a meccsekre, hogy nagyon nehéz ilyen jellegű programokat összehozni. A meccs utáni programokkal kapcsolatban meg az a probléma, hogy hiába van vége a meccsnek nyolc-fél kilenckor, mire a játékos előkerül, már nagyon késő van. Mégpedig azért, mert a meccs után is nagyon szigorú protokollja van a játékosnak, fürdik, lazít, illetve van egy étkezése is.

Többen kritikát fogalmaztak meg a merchandising-gel kapcsolatban. Keveslik az ajándéktárgy-, a ruházati kínálatot …

Ezzel vitatkoznék. Mi nagyon sok terméket kitaláltunk és értékesítettünk. Rengeteg pólót, pulóvert, kapucnisat és cipzárasat is, illetve mezt és kabátot adtunk el, de bögrénk, kulcstartónk, emlékmás korongunk, ülőpárnánk, sálunk és sapkánk is van. És ezek online és a boltban is megvásárolhatók. De azt tervezzük, hogy a következő szezonban még többet fogunk erre áldozni és lesz egy meglepetésünk is, lesz egy állandó hely a városban, ahol már augusztustól meg lehet majd vásárolni ezeket a termékeket.

Többen felvetették, hogy miért kell egy hónapot várni egy szurkolói mezre? Ez is pénz kérdése?

Nem, ez nem pénzkérdés. Egyszerűen az van e mögött, hogy mi ragaszkodunk ahhoz, hogy egy régi szurkolónk, Zsarnai Bandi gyártsa a mezeket. Gondolj bele, hogy a szezonra le kellett gyártania ötszáz darab mezt, még decemberben is utánpótlás mezeket gyártott. Nagyon szigorúak a mezekre vonatkozó szabályok, éppen most büntettek meg bennünket, mert nem készült el időre az egyik korosztályunknak az idegenbeli meze, és hazai mezben játszottunk az idegenbeli meccsen. De ebben is lesz előrelépés, mindenképpen szűkíteni fogjuk a határidőket.


Köszönöm a beszélgetést, hajrá DVTK Jegesmedvék!


Ide kattintva elolvashatod a szezonértékelő első részét >>>>>>


Ha szeretnél egy dedikált Jegesmedve mezt vagy ütőt, vegyél részt a jótékonysági akciónkban! Kattints ide! >>>>>>



És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások
2019-03-27 20:07:51 Fekete öves, Veterán
Ugy tunik, hogy a slovan marad a khl-ben. Vagyis a ruszkik marasztalnak oket. Bar a penzugyi garanciak meg nem rendezettek. Aprilis vegeig kell rendezniuk. Ahogy a lett gardanak is.

Majusra okosabbak leszunk, hogy hazajonnek-e az extraligaba, vagy maradnak.
Utobbit tartom kevesbe valoszinuleg. Draga mulatsag am a khl, a nezoszamok sem emelkedtek ott az egekbe. Meg egy gondmentes szezonra aligha kepesek. Most is utolsokent vegeztek.
1. korxi
2019-03-25 18:57:18 Piros öves, Veterán
A múltkori Egri interjúnál egy-két dologban nagyon nem értettem egyet. Most ezek korrekt válaszok, a Parizek téma a kivétel.
Szerintem nem mondhatni hogy megfelelően körüljárták a dolgot, annak fényében, hogy ha beírjuk a google keresőbe a nevét, az első oldalon ezt a 2018. dec. 13. -án felkerült találatot dobja ki:
"Steelheads forward Parizek suspended following arrest - Idaho Press
Idaho Steelheads forward Justin Parizek was placed on suspension and removed from the active roster, three days after he was arrested ..."

És pesze hogy nem került egy fillérünkbe sem, a jégkorongozókat ingyen igazoljuk, ugyanakkor baromi sokba került az egész: elengedtünk egy légióst a Kassának, aztán árnyékra vetődtünk a kiszemelttel, így még kevesebben lettünk.
Banner
Mégsem


Üzenet küldése...