Banner

A DVTK-bekknek mindent megköszöntek Nyitrán

Szerző: Jáborcsik András | 2018-09-15 19:11:00

Az immár miskolci Jamie Milam az előző három szezont a HK Nitránál töltötte, a Jegesmedvék elleni szezonnyitány előtt ajándékkal köszöntötték.

Az amerikai hokis megbízható és ponterős játékával jelentős részt vállalt a csapat sikereiből, az alapszakaszokban sorrendben 30, 25 és 20 pontot termelt, első két rájátszásában pedig egyaránt 10-et. 2016-ban úgy lett bajnok a HK Nitrával, hogy nála több pontot egyetlen bekk sem szerzett a szezon során. Nem csoda, hogy egy emlékvideóval is kifejezték iránta a tiszteletüket.



A hokej.sk oldalon egy hosszabb interjú is megjelent Milammal, melynek magyarra fordított változata a dvtkjegesmedvek.com oldalon jelent meg.

Ebből idézünk:

A tapasztalt hátvéd meg van győződve arról , hogy a Tipsport Ligában a Miskolc csapata nem lesz egy pofozó bábu...

“Ez a csapat már nagyon sok kemény mérkőzésen és PLAY OFF- on van túl, és van egy nagyon jó edzője. Tudjuk , hogy a kenyeret nem most kell törni , hanem a bajnokság komolyabb részeiben. Nem kell pánikolni, egy nagyon okos edző kezében vagyunk ,aki tudja mit kell csinálni.”

James Milam az egyetlen miskolci játékos, aki Tipsport Liga tapasztalatokkal rendelkezik és tudja, hogy itt bárki nyerhet bárki ellen...

“Emlékszem, mikor megnyertük a bajnoki címet, az alapszakasz utolsó mérkőzésén a tabella utolsó csapatával játszottunk és elvesztettük a mérkőzést. Ez az egész a fejben dől el, és a hozzáálláson. És ebben a helyzetben egyáltalán nem aggódom a Miskolc csapatáért” – fűzte hozzá Milam, aki viszont nem vállalta be megjósolni a csapat tabellán belüli helyét. “Nem vagyok jós , mert csak pár hete vagyok Miskolcon, de az első benyomásom nagyon jó. Úgy fogunk nyerni és veszíteni mérkőzéseket, hogy egy csapat vagyunk és a maximumot akarjuk megtenni a csapatért.”



A beszélgetés során felelvenítették az egyik emlékezetes nyitrai pillanatot is:

Nagyon emlékezetes a 2016. január 20-i pillanat is, amikor Jamie a HK Nitra és HK MARTIN mérkőzése után letérdepelt a jég közepére, és megkérte barátnője, TERESCA kezét...

“Amikor ezt megtettem, a szurkolók őrjöngtek, hogy ez még itt nem volt” – porolta le újabb emlékét a 34 éves amerikai játékos. Ez az egész egy vicces megjegyzésből indult, amikor TOMAS CHRENKÁNAK azt mondtam viccesen:” Ha ezt a mérkőzést megnyerjük, megkéred a barátnőd kezét a jégen. Nem sorolom magam azon emberek közé, akik keresik az ilyen pillanatokat, de amikor megnyertük a mérkőzést, nekiláttam. A közönség tapsolt és ez nagyon szép pillanat volt.”

Milam lehetőséget fog kapni ezeket a pillanatokat felidézni , mivel a Miskolc csapata éppen Nyitra jegén kezdi a szereplést...

Ez speciális lesz és nagyon várom. Tisztában vagyok azzal, hogy Nyitrán nagyon zajos lesz a csarnok, és kíváncsian várom, hogy fogadnak a szurkolók. Mindig is azt mondtam, hogy a nyitrai közönség volt a legjobb, akik előtt valaha játszottam.

“Remélem ,nem fütyülnek ki” – tette hozzá MILAM széles mosollyal.


Elolvasom a teljes interjút a dvtkjegesmedvek.com oldalon >>>>>


forrás: jegkorongblog.hu és dvtkjegesmedvek.com





És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás!

Banner
Mégsem


Üzenet küldése...