A betegségem nemcsak szenvedést adott, hanem sok jót is

Szerző: amigeleken.hu | 2016-12-25 18:56:00

December 21-én ünnepelte 17. születésnapját. Talán az is lehet, hogy az elsőt.

Nyár elején értesültünk betegségéről és szorítottunk gyógyulásáért. Nos, a fohászok meghallgatásra kerültek és augusztus végén immár a tünetmentes állapotáról kaptunk az örömhírt. Hosszú út van Laci mögött, amit két műtét és kemoterápiás kezelések sorozata kísért. Egy pillanatra sem tett le arról az elhatározásáról, hogy visszatérjen a pályára és két hete orvosi engedéllyel újra edzésbe állt.

Utólag is boldog születésnapot, Lakat!


A vasárnapihirek.hu-n "Rák után a pályán" címmel olvashattunk interjút Lakatos Lászlóval, a DVTK ifjú reménységével. Ebből idézünk:


Én csak valami nagyon könnyű sütit ehetek, délután edzésem lesz” – mondja Laci, mikor beviharzik a miskolci cukrászdába, ahol találkozót beszéltünk meg. Azt, hogy „edzésem”, úgy mondja, mintha Claudia Schifferrel lenne randevúja. És úgy is gondolja. Kilenc hónapja erre a hétre várt, tulajdonképpen ez tartotta életben.

„Már márciusban éreztem, hogy valami nincs rendben. Futottam én rendesen, ment is a játék, de valahogy más volt. Korábban tíz ütközésből kilencet megnyertem, és majd’ mindenkinél gyorsabb voltam” – meséli. Ráadásul fogyott is, pedig rendesen evett. Azt a kis dudort a bal karján csak később vette észre. „Zsírcsomó – mondták a többiek –, de azért nézesd meg!”
Szerencse, hogy a csapatorvos gyanút fogott, és elküldte Lacit kivizsgálásra. Mire az összes vizsgálattal végeztek, összeállt a kép: az a zsírcsomó igazából daganat, méghozzá valószínűleg rosszindulatú. Azonnali műtétet javasoltak, és Laci felutazott Budapestre.

A műtét jól sikerült, de komplikációk léptek fel. Miután Laci felébredt, panaszkodott, hogy nagyon fáj a karja. Először a szokásos műtét utáni fájdalomnak gondolták, de csak nem akart múlni.

Éjszaka újra betolták a műtőbe – trombózis. Nem sokon múlt, hogy a vérrög elinduljon a testében. „Egy ekkora műtét sem semmi, de egymás után kettő még nekem is sok volt – mondja nevetve –, megtörtem kicsit.” Édesanyja a kórterem előtt sírt, édesapja pedig odabent fogta a kezét. Tartotta magát, mert tudta, hogy a családból legalább valakinek úgy kell tennie, mintha nem lenne semmi baj. A Lakatos család nagyon szegény körülmények között él, olyan luxusra, mint egy pesti vonatút, nemigen futotta. Mégis egymásnak adták a kilincset a rokonok. Nem hagyták egyedül Lacit.

„Korábban tudtam, hogy az én karrieremtől nagyon sok minden függ. Nemcsak az én boldogulásom, hanem az egész családé. Most mégsem azért aggódtak, hogy jaj, mi lesz, ha nem leszek nagy játékos, és nem keresek majd sok pénzt, hanem hogy egészséges legyek. Meg is mondták: mindegy nekik, hogy focizom-e még vagy nem, de gyógyuljak meg.”


Elolvasom a teljes interjút a vasarnapihirek.hu oldalon >>>>>


forrás: vasarnapihirek.hu

SEGÍTS MINKET!

Az amigeleken.hu ingyenes, de sok munkával készül.
Támogass, hogy növekedni és fejlődni tudjunk!

www.amigeleken.hu/segits-minket

És ezt olvastad már?
Banner
Hozzászólások

1 2 > 

13. lg
2016-12-29 19:44:20
Annyira szorítottam érted Laci! Jó egészséget kívánok neked, és stabil góltermelést a jövőre nézve! Várunk az első csapatnál!
12. vebgy
2016-12-28 15:16:31
Soha ne jöjjön ez vissza és akkor remélem sosem látott sikereket aratsz diósgyőri mezben !!
11. birgicz
2016-12-27 16:34:57
Drága Lacika!

Hasonló cipőben járunk, de vélhetően Benned több alázat és kitartás van. Azt azért megígérem, megvárom, míg játszol a "nagyok" között. Nagyon jó egészséget, kitartást és főleg rengeteg szeretetet. És millió puszi a Családnak! Csabinak (Kundráth) pedig üzenem, üdvözli egy volt osztálytársa a Kiliánból.

Horváth Gábor
10. toki
2016-12-27 08:10:18
Ha ez a kitartásod végig fog kísérni az egész futballban, és a sérülések ezek után (reméljük a legjobbakat) is elkerülnek, nagyon szép labdarúgó karriert futhatsz be! Első körben nálunk, aztán külföldön! Örülök, hogy újra csak erre kell összpontosítanod!
9. zorba
2016-12-26 16:34:29
Itt a helyed a DVTK csalàdban Lakat!!! Màr alig vàrom, hogy újra jàtszàl!!!
8. bohumil-stejskal
2016-12-26 16:18:53
Lacika! Ez az gyerünk, kitartás! Nem kívánhatom azt neked, hogy magunkhoz láncoljunk. Minél előbb lépj le ebből a büdös, posvány, ganaj magyar labdarúgás közegből! Sokkal többre vagy hívatott!!!
7. cz
2016-12-26 08:51:39
Igazán példamutató hozzáállás!!!! Remélem sokan tanulnak tőle a klubnál!! Hajrá Laci!!
6. pala17
2016-12-26 07:35:40
Kívánom neked,hogy legalább annyira vidd mint anno Détári,megérdemelnéd!!Sok sikert,és maradj szerény,alázatos és szorgalmas később is!
5. scs001
2016-12-25 22:09:32
Isten hozott újra a DTK családban, nagyon szurkolok, hogy legyen végre egy vérbeli DIÓSGYŐRI CSATÁR a csapatunkban! HAJRÁ LACI !!!
4. fules1
2016-12-25 20:47:47
A JóIsten tartson meg erőben,egészségben Laci! Várunk a nagycsapatba,kellenek a tehetséges helyi srácok a DVTK-ba!
Banner

1 2 > 

Mégsem


Üzenet küldése...