Banner

„A belgák nagyon örülnek nekünk, már a döntőről beszélnek”

Szerző: objektív | 2016-06-24 09:50:00

Fazekas László, a Belgiumban élő egykori magyar klasszis persze, hogy az emlékezetes 82-es belga-magyarról is beszélt a Rangadónak, de a vasárnapi meccs is szóba került.

Ha Magyarország-Belgium, akkor sokaknak az 1982-es világbajnokság csoportmeccse jut eszébe: a meccs, amelyen nyernünk kellett volna, hogy mi jussunk tovább, és a 76. percig vezettünk is – sőt, a második félidő közepén Fazekas László egyedül mehetett kapura egy indítással, de a belgák kapusa, Jean Marie Pfaff messzire kifutva felrúgta őt. A kapus megúszta kiállítás nélkül, a belgák pedig kiegyenlítettek a hajrában, így kiestünk. Fazekas László akkoriban már Belgiumban futballozott, azóta is ott él, a Rangadónak pedig az Eb-nyolcaddöntő kapcsán felelevenítette a régi történetet.

.......

– Nagyon elégedettek az emberek Belgiumban, azt mondják, ilyen könnyű sorsolásuk még nem volt, eljuthatnak a döntőig is. Az Eb előtt a magyart a három leggyengébb csapat közé sorolták, nagy blamázs lenne, ha kikapnának. Így viszont nekik van vesztenivalójuk, nekünk nincs – teszi hozzá Fazekas, aki természetesen a mieink meccseit is látta és őt is meggyőzte a magyar válogatott játéka.

– A várakozáson felül teljesítettünk, meccsről meccsen jobbak vagyunk, lehet látni, hogy ez igazi csapat, Dzsudzsák személyében pedig sztárjátékosunk is van, a belgák is folyton őt emlegetik, mint akire oda kell figyelni. A többiek pedig melóznak becsülettel – értékelte a Storck-csapat teljesítményét a volt újpesti és antwerpeni klasszis.

Fazekas László szerint nem kell megijednünk Belgiumtól, hiába esélyesebb, mert önmagában az még nem jelent semmit, ha a favorit magabiztosan kijelenti, nyerni akar.

Elolvasom a teljes cikket>>>

forrás: rangado.hu, fotó: utebaratikor.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.