Banner

Deák-Bárdos Mihály a vérét adta, de nincs meg a riói kvóta

Szerző: Jáborcsik András | 2016-05-06 18:10:00

A 41 éves Deák-Bárdos Mihály a kötöttfogású 130 kilogrammosok között két mérkőzést is megnyert, így bejutott a súlycsoport elődöntőjébe, ahol a riói olimpiai kvótáért léphetett szőnyegre a grúzok junior és U23-as Európa-bajnoka ellen.

A mindent eldöntő mérkőzés sajnos 9-0-s grúz győzelmet hozott, ezzel Deák-Bárdos lecsúszott az ötödik olimpiájáról. A nehézsúlyú óriás előtt azonban mindenki kalapot emelhet, hiszen az aktív pályafutásával már felhagyó miskolci származású birkózó a litván Knystautas (1-0), valamint a japán Szonoda (3-2) elleni megnyert mérkőzéseken ismét megmutatta hatalmas akaratát, küzdeni való tudását.

Misi – egy a szó szoros értelmében véres – mérkőzésen győzte le a másik 22 évest, a japán Szonodát, aki szétfejelte klasszisunk szemöldökét (három centi hosszan, függőleges irányban repedt fel a bőre a homlok irányába). Az ázsiai ráadásul „beleszállt” Mihály szájába is, tehát Deák-Bárdos Mihály vérét adta a 3-2-es sikerért.

Misit egyébként egy tét nélküli bronzmérkőzésre írták ki a tunéziai Chebbi ellen, kérdés, hogy ki fog-e állni a négyszeres olimpikon.

A nap másik magyarja, az olimpiai bronzérmes Módos Péter a selejtező mérkőzések folyamán technikai tusos ereséget szenvedett az amerikai Thielke ellen, így az olimpiai kvótáról lecsúszott, viszont a vigaszágon ismét szőnyegre lépett, végül 4-0-ra kikapott a londoni olimpia második helyezettjétől, a grúz Revaz Lashitól.

Szép volt, Misi! Büszkék vagyunk Rád!

forrás: birkozoszov.hu

És ezt olvastad már?
Banner

Ez egy archivált cikk, így nincs lehetőség hozzászólás írására.